Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΕΙΚΟΣΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Με απόφαση του Νομάρχη κ. Αστέριου Ζωγράφου θα χορηγηθούν για το έτος 2010 είκοσι (20) άδειες πλανοδίου Υπαίθριου Εμπορίου εκ των οποίων οι δέκα (10) αφορούν στο υπόλοιπο των μη παρεληφθέντων αδειών του έτους 2009 και δέκα (10) νέες άδειες για το έτος 2010, ήτοι δέκα (10) άδειες για την πώληση πρωτογενών προϊόντων γης (στα οποία περιλαμβάνονται και τα άνθη), αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας σε όλη τη χώρα και δέκα(10) άδειες για την πώληση λοιπών προϊόντων στην περιφέρεια μόνο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής.

ΓΡ.ΤΥΠΟΥ

Δικαιούχοι άδειας από το συνολικό αριθμό των αδειών που θα χορηγηθούν είναι, κατά σειρά προτεραιότητας, τα πρόσωπα των κατωτέρω κατηγοριών, εφόσον πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, είναι άνεργα και έχουν υποβάλλει αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:
α) μέχρι ποσοστό δέκα τοις εκατό(10%), άτομα με αναπηρία τουλάχιστον εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και τυφλοί,
β) μέχρι ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%), πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και γονείς με τρία τέκνα,
γ) μέχρι ποσοστό δέκα τοις εκατό(10%), ανάπηροι και θύματα ειρηνικής περιόδου. (του Ν.1370/1944 (ΦΕΚ 82 Α΄),
δ) μέχρι ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), άτομα με αναπηρία πάνω από πενήντα τοις εκατό (50%), εφόσον δεν οφείλεται σε πολεμικά γεγονότα,
ε) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), γονείς ανήλικων τέκνων με ειδικές ανάγκες και γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης,
στ) μέχρι ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες, που προέρχονται από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τον Πόντο.
ζ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό(5%) Έλληνες τσιγγάνοι ΡΟΜ που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.
Οι υπόλοιπες άδειες που απομένουν αδιάθετες χορηγούνται με κλήρωση, η οποία διενεργείται μεταξύ των ενδιαφερομένων από το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία χορηγούνται από τη Δ/νση Εμπορίου της Ν.Α.Χ., το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2010. Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: