Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Μετά την επιτυχημένη λειτουργία του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, πλαστικών και αλουμινίου ο Δήμος Πολυγύρου μπαίνει μπροστά και στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι παλιές ηλεκτρικές συσκευές συγκεντρώνονται σε ειδικό κοντέινερ, που βρίσκεται στο ΧΥΤΑ. Κάθε πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή, οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν τις παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους στο σημείο συλλογής, στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Πολυγύρου.

Παράλληλα ο Δήμος μπορεί να παραλαμβάνει τέτοιου είδους συσκευές από κάθε σημείο της πόλης κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα 23713 50701 και 23713 50703.

Όλες οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να ανακυκλωθούν! Οι κατηγορίες των προϊόντων που μπορούν να διαχειριστούν είναι οι μεγάλες οικιακές συσκευές, μικρές οικιακές συσκευές, εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καταναλωτικά είδη, φωτιστικά είδη, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού, όργανα παρακολούθησης και ελέγχου και συσκευές αυτόματης διανομής. Οι ηλεκτρικές συσκευές που δεν δουλεύουν πια δεν είναι σκουπίδια μπορούν να συνεχίσουν να … ζουν μέσα από την ανακύκλωση!
«Καλούμε όλους τους Δημότες, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας και να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Με ένα απλό τηλεφώνημα στο Δήμο χωρίς κόπο και έξοδα, όλες οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές παύουν να αποτελούν πια κίνδυνο για την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας. Με μια απλή κίνηση, τοποθετώντας τις άχρηστες ηλεκτρικές μας συσκευές στο σημείο συλλογής του Δήμου Πολυγύρου, στο χώρο του ΧΥΤΑ, μπορούμε εμείς να φτιάξουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, έναν πιο πράσινο πλανήτη, ένα ανθρώπινο σήμερα, ένα υγιές αύριο» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ τις Ηλεκτρικές σου ΣΥΣΚΕΥΕΣ
• Εξοικονομείς Φυσικούς Πόρους
• Εξοικονομείς Ενέργεια!
• Σώζεις το περιβάλλον!
• Σώζεις την υγεία και το μέλλον των παιδιών σου!
• Νοιώθεις καλύτερα
Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν εκτενέστερα για τα Προγράμματα Ανακύκλωσης του Δήμου Πολυγύρου, καθώς και σχετικά με τον τρόπο συλλογής των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 23713 50701 και 23713 50703.

Δεν υπάρχουν σχόλια: