Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Μέχρι την Πέμπτη τα τέλη κυκλοφορίας

Έως την ερχόμενη Πέμπτη, τελευταία ημέρα του 2009, θα πρέπει οι κάτοχοι των ΙΧ αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών να προμηθευθούν από τις τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛΤΑ το ειδικό σήμα για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2010. Μετά από αυτή την προθεσμία, τα σήματα θα διατίθενται αποκλειστικά από τις Εφορίες επί δύο, ωστόσο, επιβαρημένο με το πρόστιμο.

Οι τράπεζες από τις οποιές διατίθενται τα σήματα είναι: Εθνική, Αlpha, Πειραιώς, Αγροτική, Εμπορική, Eurobank, Citibank, Marfin, Κύπρου, Γενική, Millenium, Attica, Aspis, Probank, Proton, FBB, Ελληνική, Πανελλήνια, Παγκρήτια και οι Συνεταιριστικές Αχαΐας, Δράμας, Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ηπείρου, Καρδίτσας, Πελοποννήσου, Λαμίας, Λέσβου-Λήμνου, Πιερίας, Σερρών και Χανίων.

Με διευκρινιστική του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι "για τη διάθεση των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας έτους 2010, ως ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων οχημάτων, είναι το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματος στην Ελλάδα, το οποίο αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, ανεξαρτήτως τυχόν άλλης προγενέστερης χρονικής αναφοράς επάνω στην άδεια."

Δεν υπάρχουν σχόλια: