Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ!

Από ΑΝΤΕΝΝΑ

Με νέους φόρους για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα θα αρχίσει η νέα χρονιά, αλλά και με περισσότερους από δέκα φόρους στην ακίνητη περιουσία.

Το οικονομικό επιτελείο, μετά την έντονη πίεση από τις Βρυξέλλες αναμένεται στις αρχές του νέου έτους να καταθέσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ δεν αποκλείεται να παγώσουν και τα επόμενα χρόνια οι μισθοί στο Δημόσιο καθώς και οι προσλήψεις.

Ο διάλογος για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, και το υπουργείο Οικονομικών φέρνει πόθεν έσχες για όλους και αντικειμενικά κριτήρια για ελευθέρους επαγγελματίες. Ταυτόχρονα αναμένεται και νέα τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα αλλά και αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε ποτά και τσιγάρα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως στόχος του φορολογικού νομοσχεδίου είναι να διευρυνθεί η βάση, και όχι να μπουν νέοι φόροι.

Παράλληλα, κρίσιμος μήνας για τον υπουργό Οικονομικών πρόκειται να είναι ο Φεβρουάριος, οπότε και αναμένεται να καθοριστεί ο ακριβής χρόνος παράτασης που θα λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3%.

Σχόλιο ΕΨ:
Νέες ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ θα δούμε κάποτε; Ειδάλως, απλώς μας φορολογούν περισσότερο για να τα τρώνε περισσότερο! Ειδικά τώρα που μεσαίο εισόδημα στην Ελλάδα θεωρούνται τα 1300 ψωροευρό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: