Η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, η αύξηση του φόρου στην ακίνητη περιουσία, η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε τσιγάρα, ποτά και καύσιμα είναι μόνο μερικά από τα νέα φορολογικά μέτρα που προτίθεται να επιβάλει η Κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το Μάρτιο στη Βουλή προς ψήφιση.
Πρακτικά, η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης θα οδηγήσει στην κάθετη αύξηση του φόρου που επιβάλλεται στα νοικοκυριά, καθώς πλέον το εισόδημα των δύο συζύγων θα θεωρείται ενιαίο και ανάλογα θα φορολογείται.
Ο υπουργός Οικονομικών πιστός στη γραμμή του ότι η ανάκαμψη του Κράτους θα γίνει μέσω της αύξησης των φόρων και όχι με τη μείωση των δημόσιων δαπανών, ανέφερε ότι πληρώνουμε για καύσιμα λιγότερους φόρους (!) από το μέσο όρο της Ε.Ε (άλλοθι είναι τώρα αυτό;) και ως εκ τούτου υπάρχουν περιθώρια για την αύξηση, κάτι που δεν θα γίνει βέβαια άμεσα…
Πάντως, για να σταματήσει επιτέλους αυτό το παραμύθι με τις συγκρίσεις με την Ευρώπη, να βλέπουν οι Κυβερνώντες και αυτά που δεν τους συμφέρουν.
Να βλέπουν ποιό είναι το κράτος πρόνοιας στα άλλα κράτη, να βλέπουν ποιοί είναι οι βασικοί – και όχι μόνο – μισθοί στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, κλπ.
Στην Ευρώπη το καύσιμο δεν διατίθεται από τα διϋλιστήρια σε αυτές τις τιμές που διατίθεται στην Ελλάδα από τις εγχώριες εγκαταστάσεις. Ούτε και αποκλείουν τους πολίτες από τη χρήση του πετρελαίου για την κίνηση των οχημάτων τους με τις γελοίες δικαιολογίες της προστασίας του περιβάλλοντος.
Αφού σας αρέσουν οι συγκρίσεις, για πείτε μας, στην Ιταλία γιατί επιτρέπουν τη φθηνότερη πετρελαιοκίνηση; Εκεί δεν έχουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες; Αφήστε λοιπόν παράμερα τις επικοινωνιακές επικλήσεις του τί κάνουν στην Ευρώπη και δείτε το τί γέινται στην Ελλάδα.
Μία αγορά καυσίμων δεν μπορείτε ούτε εσείς, ούτε οι προηγούμενοι να ελέγξετε. Με 70+ δολάρια του βαρέλι, πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές όσο πλήρωναν όταν το βαρέλι είχε 100+ δολάρια. Δεν σας προβληματίζει αυτό;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου