Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Αυξήσεις 15% σε προϊόντα από την αρχή του χρόνου!

Ανατιμήσεις έως και 15% σε σειρά κλάδων τροφίμων, καταναλωτικών προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης έφερε το νέο έτος, ως αποτέλεσμα της ανόδου των τιμών των πρώτων υλών σε διεθνές επίπεδο.
Πρόκειται για ένα ράλι αυξήσεων για το οποίο η κυβέρνηση είχε προειδοποιηθεί όμως αντέδρασε καθυστερημένα, λόγω κυρίως της αργοπορίας τοποθέτησης αρμόδιων γενικών γραμματέων.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι αυξήσεις αφορούν κατηγορίες ειδών όπως οι ξηροί καρποί, τα ζυμαρικά (που διαρκώς ανατιμώνται από το 2008), τα αλλαντικά, συγκεκριμένα γαλακτοκομικά και σνακς.
Παράλληλα, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κατά πόσο θα υπάρξουν κι άλλες αυξήσεις λόγω της ανόδου των τιμών και σε μια άλλη σειρά πρώτων υλών που αφορούν την συσκευασία των ειδών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr το θέμα της ακρίβειας θα απασχολήσει μέσα στις ημέρες την αρμόδια υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα. Λούκα Κατσέλη η οποία και θα εξαγγείλει δράσεις.
Ταυτόχρονα και η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα ριχθεί στη μάχη με δράσεις που θα αφορούν κυρίως τον κλάδο των σούπερ μάρκετ ο οποίος και θα στοχοποιηθεί σε μια δύσκολη όμως για τον ίδιο συγκυρία.
Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε πως ήδη πολλές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου θα κινηθούν στις διαπραγματεύσείς τους προς την κυβέρνηση σε μια λογική «πρόστιμα εσείς, απολύσεις εμείς» λόγω της πολύ δύσκολης περιόδου που η αγορά βιώνει.
Ας μην ξεχνάμε πως μόλις την περασμένη εβδομάδα το «Business Stories», το οικονομικό ένθετο στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εταιρείας Ατλάντικ παρουσιάζοντας αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της εισηγμένης εταιρείας σούπερ μάρκετ κ. Μανόλη Αποστόλου.
Ο τελευταίος αναφέρθηκε σε συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του ώστε να ανταπεξέλθει στη συγκυρία.

ΑΠΟ :

Δεν υπάρχουν σχόλια: