Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Φτώχεια, ανεργία και κοινωνικές εκρήξεις μας περιμένουν το 2010

Λες και έχουμε μια μαγική σφαίρα έχουμε μαντέψει τι μας περιμένει το 2010, σε ό,τι αφορά την τσέπη μας. Τα μέτρα που καλείται να λάβει θα σημαδέψουν τις ζωές μας ίσως για πολλά χρόνια αφού κάθε επιδρομή στην τσέπη μας είναι επώδυνη Κάτω από την επίφαση της κοινωνικής πολιτικής, πίσω από τα λόγια συμπάθειας του Γ. Παπανδρέου για την αδικία με τα τέλη κυκλοφορίας, πέρα από τις διαβεβαιώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα υπάρξουν φόροι που θα πλήξουν τους πολλούς, η πραγματικότητα θα είναι εντελώς διαφορετική τη νέα χρονιά. Και σίγουρα πρωταγωνιστής του 2010 θα είναι… το ΠΑΣΟΚ.

1. Εκατομμύρια από εμάς θα κληθούμε να πληρώσουμε περισσότερους φόρους κι αυτό γιατί δεν είμαστε… λαμόγια που κρύβουν τα εισοδήματά μας

2. Θα τρέχουμε να μαζεύουμε αποδείξεις μήπως και γλιτώσουμε φόρους, θα κάνουμε το σπίτι μας λογιστικό γραφείο και θα κυνηγάμε εμείς τους ελεύθερους επαγγελματίες επειδή δεν μπορεί το κράτος να το κάνει.

3. Θα πληρώσουμε ακριβότερο το φως, το νερό, το τηλέφωνο, τα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα μας. Ισως να πληρώσουμε και δύο – τρεις μονάδες περισσότερο ΦΠΑ αφού ακόμη και αυτό το θέμα – ταμπού ο κ. Πρωθυπουργός φρόντισε να το κρατήσει ανοικτό.

4. Θα πληρώσουμε ΕΤΑΚ για το 2008 και το 2009, θα μας έλθει ξανά ο ΦΜΑΠ, θα αδειάσουν ξανά οι τσέπες μας γιατί ο πατέρας μας μας άφησε κληρονομιά κάποιο οικοπεδάκι, ή το πατρικό μας στο χωριό.

5. Θα δούμε τους μισθούς μας να μειώνονται πολλοί από εμάς διότι θα κοπούν ή θα φορολογηθούν τα επιδόματα. Οσο για αυξήσεις, θα είναι τόσο μικρές που ούτε για κουλούρι στην Ομόνοια δε θα φτάνουν.

6. Θα συνεχίσουμε να ακούμε τη γκρίνια των Βρυξελλών, πολλές φορές σκόπιμη για να παρθούν πιο σκληρά μέτρα.

7. Η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται, θα μπει και στα σπίτια μας…

8. Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε από την τσέπη μας για τους μισθούς των χρυσοκάνθαρων της εξουσίας. Από την ΕΡΤ με τους ετήσιους μισθούς της τάξης των 500.000 ευρώ μέχρι το κάθε υπουργείο στο οποίο δεκάδες σύμβουλοι και παρασύμβουλοι προσλήφθηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ΠΑΣΟΚ που κατήγγειλε προεκλογικά τη ΝΔ για εκατοντάδες αποσπάσεις από το Δημόσιο και για παχυλούς μισθούς συμβούλων.

9. Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε για τις εθελούσιες εξόδους εκατοντάδων εργαζόμενων σε διάφορες ΔΕΚΟ προκειμένου η κυβέρνηση να τα έχει καλά μαζί τους και να μη βγαίνουν αυτοί στους δρόμους.

10. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε από τηλεοράσεως την… αγωνία της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα, χωρίς η ίδια να έχει συγκεκριμένο σχέδιο να το πράξει.

11. Και φυσικά θα είμαστε αυτόπτες μάρτυρες, ίσως και συμμέτοχοι, στις κοινωνικές εκρήξεις που θα έλθουν διότι όταν ο κόσμος πεινάει δεν έχει άλλο διέξοδο από τον αγώνα στους δρόμους.

Αν μετά από όλα αυτά απογοητευτήκατε, απλά σας λέμε να απολαύσετε τη σημερινή ημέρα. Από αύριο ξεκινά μια δύσκολη χρονιά, ίσως η δυσκολότερη των τελευταίων ετών. Και χρειάζεται υπομονή για να αντέξει κάποιος τους ανίδεους της εξουσίας σε συνδυασμό με την οικονομική καταβαράθρωση.

Ευτυχισμένο το 2010, έστω κι αν πολλοί πιστεύουν ότι θα «χυθεί αίμα».

antinews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
http://dhmopshfisma.blogspot.com/2009/12/blog-post.html
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει συζήτηση στο διαδίκτυο για την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να δώσει δικαίωμα ψήφου και ιθαγένεια σε ένα μεγάλο αριθμό αλλοδαπών.

Δημιουργήσαμε αυτόν τον χώρο ωστε να λειτουργήσει ως κάλεσμα για όσους bloggers εναντιωνονται στις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ και συντάσσονται με το αίτημα για δημοψήφισμα.

Αν είσαι και εσύ σε αυτούς βάλε στα σχόλια το blog σου ή την σελίδα σου