Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Προστασία ζητούν οι Έλληνες της Αλβανίας

Tη θωράκιση της ελληνικής μειονότητας έναντι των σκόπιμων αυθαιρεσιών του αλβανικού κράτους ζητούν ελληνικές μειονοτικές οργανώσεις στην Αλβανία, με αφορμή την παράλογη δίωξη του δημάρχου Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου από το κράτος, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Ειδικότερα ο εισαγγελέας της Αυλώνας άσκησε το Δεκέμβριο δίωξη κατά του δημάρχου Χιμάρας και προέδρου του της δημοκρατικής ένωσης της ελληνικής μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» κόμματος της Ομόνοιας» B. Μπολάνου για την απόφασή του να χορηγήσει οικοδομική άδεια σε Χιμαριώτη ομογενή για να κτίσει σε ιδιόκτητη περιοχή.
Σύμφωνα με τη μεθοδευμένη από τις αλβανικές αρχές υπόθεση, η Δικαιοσύνη της χώρας έχει επικυρώσει πρωτοδίκως απόφαση, σύμφωνα με την οποία μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή της Χιμάρας, που ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς, περιέρχονται στην κατοχή Αλβανού πολίτη, ο οποίος κατόρθωσε ενώπιον των αλβανικών δικαστηρίων να πείσει τους δικαστές (!) ότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις του ανήκουν.
Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις βορειοηπειρωτικών ενώσεων, πρόκειται για πολιτική δίωξη με κατασκευασμένη κατηγορία που έρχονται ως συνέχεια και άλλων ανάλογων μεθοδεύσεων, με στόχο τη συρρίκνωση της εθνικής ελληνικής μειονότητας.

Οι ομογενειακές ενώσεις ζητούν τη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας προκειμένου να αποτραπούν δυσάρεστες για την ομογένεια εξελίξεις στην περιοχή της Χιμάρας.
www.apogevmatini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: