Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Η Κρήτη αποχαιρέτησε τον Νίκο Κακαουνάκη

Με ριζίτικα και μπαλωθιές η Κρήτη αποχαιρέτησε το Νίκο Κακαουνάκη

Η Κρήτη αποχαιρέτησε το Σάββατο τον Νίκο Κακαουνάκη όπως του άξιζε και όπως θα ήθελε.

Εκατοντάδες Κρητικοί συνόδευσαν το απόγευμα στην τελευταία του κατοικία τον γνωστό δημοσιογράφο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, με μπαλωθιές, ριζίτικα και μαντινάδες

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στο Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη γενέτειρά του Κίσαμο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου.

Τον επικήδειο λόγο διάβασε ο πρώην Δήμαρχος Κισάμου Αντώνης Σχετάκης που αναφέρθηκε στο έργο, την προσωπικότητα και την προσφορά του εκλιπόντα.

"Είχε την χάρη να κερδίζει τους γύρω του με την απλότητα και το χαρακτήρα του. Έφυγε ένας αγωνιστής της ζωής, της δημοκρατίας και της ασυμβίβαστης δημοσιογραφίας" είπε, μεταξύ άλλων, ο κ Σχετάκης.

"Πρεσβευτή της Κρήτης που έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την Κρήτη και την Κίσσαμο" χαρακτήρισαν τον Νικο Κακαυνάκη πολλοί συμπατριώτες του που ήταν παρόντες στο "ύστατο χαίρε".

Ο υφυπουργός Οικονομικών και Νησιωτικής Πολιτικής Σταύρος Αρναουτάκης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Καρχιμάκης εκπροσώπησαν την κυβέρνηση ενώ στεφάνια, μεταξύ άλλων, κατατέθηκαν εκ μέρους του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πολλών άλλων.

Δεκάδες δημοσιογράφοι από όλη την χώρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Τσαλαπάτης επίσης βρέθηκαν το Σάββατο στην Κίσαμο για το "τελευταίο αντίο" στον Νίκο Κακαουνάκη.

Η ταφή του έγινε στο Κοιμητήριο Παρθενώνας, ενώ μαυροφορεμένοι Κρητικοί τον αποχαιρέτησαν με το κρητικό ριζίτικο "τον αντριωμένο μην τον κλαις".

Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες νοσηλείας

Αίσθηση πάντως προκαλούν οι σοβαρές καταγγελίες της οικογένειας του Νίκου Κακαουνάκη για τις συνθήκες επέμβασης και νοσηλείας στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμό", με επιστολή που δημοσιεύτηκε Στο Καρφί.

Όπως αναφέρουν, ενώ οι γιατροί μιλούσαν για μία επέμβαση ρουτίνας, ακολούθησαν 3 χειρουργεία μέσα σε 15 μέρες, με λανθασμένες εκτιμήσεις και ατυχείς χειρουργικούς χειρισμούς.

Ο διοικητής του "Ευαγγελισμού" έχει ήδη ζητήσει τον πλήρη ιατρικό φάκελο του Νίκου Κακαουνάκη για να εξετάσει αν υπήρξε ιατρικό λάθος ή αμέλεια κατά τη διάρκεια της επέμβασης και της νοσηλείας του...

skai.gr

1 σχόλιο:

ΦΡΑΓΜΑ είπε...

Ένα σχόλιο έχει διαγραφεί από το διαχειριστή του blog γιατί προσβάλλει τη μνήμη του εκλιπόντος!
Υ.Σ.Ας σεβαστούν επιτέλους κάποια δήθεν τάχα "πατριωτικά" blog κάποιες αξίες και αρχές ανθρωπισμού.....