Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Σεισμός η συγκέντρωση των "γαλάζιων" Γυναικών

Τη δική τους απάντηση σε όσους ελπίζουν σε μια αδύναμη, γεμάτη προβλήματα, ίσως και διασπασμένη Νέα Δημοκρατία, έδωσαν χθες οι γυναίκες του κόμματος, κατά την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πίτας τους.

Εκατοντάδες Νεοδημοκράτισσες όλων των ηλικιών κατέκλυσαν την αίθουσα του Κάραβελ, αλλά και τους γύρω από αυτήν χώρους και μέσα σε ένα ενθουσιώδες, γεμάτο πάθος και παλμό κλίμα, αποθέωσαν τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.
«Αντώνη δυνατά», «Μην κάνεις πίσω, είμαστε μαζί σου», «Μην ακούς κανέναν, έχεις εμάς μαζί», ήταν μερικές από τις αυθόρμητες φωνές λατρείας που ακούγονταν από το πλήθος, διακόπτοντας συχνά την ομιλία του κ. Σαμαρά, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Γεωργία (τυχερή της βραδιάς, αφού κέρδισε το φλουρί της πίτας).
Ως καλή οικοδέσποινα, η γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα αναφέρθηκε συνοπτικά σε όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα, αλλά και στους στόχους της Γραμματείας για το επόμενο διάστημα, δηλώνοντας παράλληλα την απόλυτη στήριξη στον αρχηγό του κόμματος.
Παίρνοντας τον λόγο, ο Αντώνης Σαμαράς, συγκινημένος από την εντυπωσιακή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι γυναίκες της Παράταξης, τις κάλεσε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, να συμμετάσχουν ενεργά στο Συνέδριο και να έχουν κεντρικό ρόλο σε όλα τα κομματικά όργανα. «Θέλουμε έντονη και διαρκή τη γυναικεία παρουσία. Είναι πραγματική ανάγκη και όχι απλά αριθμητική, που μας την επιβάλουν οι ποσοστώσεις».

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να δημιουργήσει τη νέα «Νέα Δημοκρατία», που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής. «Φτάνει πια. Τελείωσε η εποχή της ψευτοπροοδευτικότητας, τελείωσαν τα αδιέξοδα που βιώνουμε σήμερα σε όλους τους τομείς. Ήρθε η ώρα για τη Νέα Μεταπολίτευση», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Γιατί προκειμένου να αλλάξουμε τους άλλους, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τους εαυτούς μας».
Έμφαση ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε στο μήνυμα που εξέπεμψαν οι 800.000 ψηφοφόροι οι οποίοι συνέρευσαν στις κάλπες και οι οποίοι «απαιτούν από μας να ανασυνταχθούμε γρήγορα και, ξεπερνώντας το σύνδρομο της ήττας, να μπούμε ξανά σε τροχιά εξουσίας».
Αναφερόμενος στην Οικονομία, τη χαρακτήρισε ως «το κεντρικό και πιο δραματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα» και εκτίμησε πως μπορεί η Ελλάδα ακόμα να αποφύγει την πτώχευση. «Έχει μεγάλους αδρανείς πόρους και τεράστιο απόθεμα αναξιοποίητων συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα να καταρρεύσει για να έλθουμε εμείς να κυβερνήσουμε ανάμεσα σε ερείπια. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Οικονομία να χρεοκοπήσει, για να έλθουμε εμείς να διαχειριστούμε ένα πτωχευμένο κράτος με τα χέρια δεμένα», σημείωσε.
Όσο για τους υπαίτιους της σημερινής κατάστασης, όπως είπε, «φταίει η διεθνής κρίση, φταίνε και λάθη και παραλήψεις της δικής μας διακυβέρνησης, φταίει και η σημερινή κυβερνητική απραξία, η έλλειψη σχεδίου, η διάψευση προσδοκιών που καλλιέργησε το ΠΑΣΟΚ, η αθέτηση των υποσχέσεων που έδωσε προεκλογικά, αλλά και η αβουλία, η απραξία και η σύγχυση που επέδειξε μετεκλογικά».

adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: