Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Στους δρόμους και οι εκπαιδευτικοί

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στο χώρο της παιδείας, καθώς καθηγητές και δάσκαλοι βγαίνουν το Σάββατο στους δρόμους, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού ορίστηκε για τις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει την ίδια ώρα, στα Προπύλαια.
Στις πρώτες γενικές συνελεύσεις των διδασκαλικών συλλόγων υπερψηφίζεται η αγωνιστική πρόταση για απεργία στις αρχές Μαρτίου μαζί με την ΟΛΜΕ.
Η ανησυχία είναι διάχυτη στις τάξεις των δασκάλων μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις για μείωση των αποδοχών μέσω περικοπής επιδομάτων.
Το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία περιλαμβάνει την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, τη μισθολογική αναβάθμιση των δασκάλων, την επιμόρφωση, το ασφαλιστικό, την προσχολική αγωγή, το ολοήμερο σχολείο, τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις και άλλα ζητήματα. «Ήδη έχουν γίνει πάνω από 15 συνελεύσεις διδασκαλικών συλλόγων και στις περισσότερες έχει εγκριθεί η εισήγηση για κινητοποιήσεις το Μάρτιο», ανέφερε στον «Α» ο γενικός γραμματέας της ΔΟΕ, Τριαντάφυλλος Οικονόμου.

24ωρη στις 10 Φεβρουαρίου

Μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών αναμένεται και στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου, με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό, την εισοδηματική και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: