Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Και η ΝΔ ζητά Εξεταστική για την οικονομία

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ

Η ΝΔ ετοιμάζεται να καταθέσει αύριο πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, που θα διερευνήσει τα στατιστικά στοιχεία αλλά και τις πολιτικές επιλογές από το 1981 μέχρι το 2009.

Με αυτόν τον τρόπο η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά στην πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία από το 2004 έως το 2009, καθώς εκτιμά ότι αυτή η κίνηση έχει προαποφασισμένο αποτέλεσμα, υποδεικνύει συγκεκριμένους πολιτικούς υπεύθυνους και αφήνει και υπαινιγμούς ακόμη και για ποινικές ευθύνες.

Σε σύσκεψη που έγινε χτες το πρωί υπό τον Αντώνη Σαμαρά αποφασίστηκε η ΝΔ να θέσει σε ψηφοφορία την πρότασή της, την οποία θα υπογράφουν όλοι οι βουλευτές, και να καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης. Επίσης η Ρηγίλλης έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής μέσω βουλευτών της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μείνει ώς το τέλος των εργασιών της.

Ο Π. Παναγιωτόπουλος

Η σύγκρουση προβλέπεται σφοδρή και ενδεικτική είναι η δήλωση του Πάνου Παναγιωτόπουλου: «Γιατί το ΠΑΣΟΚ φοβάται την έρευνα που αφορά τις δικές του κυβερνήσεις; Τι έχουν να κρύψουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών της χώρας; Γιατί φοβάται την αλήθεια ο σημερινός πρωθυπουργός; Μήπως γιατί επί των ημερών πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη συμμετείχε ο ίδιος στα ανώτατα κυβερνητικά όργανα και προσυπέγραφε με την τότε υπουργική ιδιότητα κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομία που ελήφθησαν επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ από τη μία πλευρά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διά του κ. Παναγιωτόπουλου υποστηρίζει πως ποτέ δε θα έκανε κάτι που θα ζημίωνε τη χώρα είτε στο εσωτερικό είτε διεθνώς, όταν καλείται να απαντήσει στο ερώτημα εάν θα θέσει θέμα στοιχείων για την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, από την άλλη πλευρά ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θέτει στο τραπέζι έντεκα περιπτώσεις στις οποίες δίνονταν παραπλανητικές αναφορές στη Eurostat κατά την περίοδο 1997 - 2003.

Ο κ. Σταϊκούρας δίνει επίσης έμφαση στη δήλωση του Χοακίν Αλμούνια, σύμφωνα με την οποία η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 οφείλεται στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στις δημοσιονομικές διολισθήσεις σε χρονιά εκλογών, αλλά και σε λογιστικές αποφάσεις της παρούσας κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: