Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Χιλή: Εκατοντάδες οι νεκροί,μεγάλες οι ζημιές

Τους 300 έφτασαν οι νεκροί στη Χιλή από τον ισχυρό σεισμό των 8,8 βαθμών που έπληξε το κεντρικό τμήμα της χώραςτο πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων της Χιλής.
Η σεισμική δόνηση, "η μεγαλύτερη που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία 30 χρόνια, είναι ένα ισχυρό πλήγμα για τη Χιλή", δήλωσε ο Πινέρα, ο εκλεγμένος πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινέρα, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 11 Μαρτίου.Η επικεφαλής της εθνικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων στη Χιλή είπε ότι ο απολογισμός των νεκρών δεν αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τον τωρινό. Πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρείς ημέρες για να αποτιμηθεί η πλήρης έκταση των ζημιών που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός.
Ο δισεκατομμυριούχος συντηρητικός εκλεγμένος πρόεδρος που έχει ήδη σχηματίσει την κυβέρνησή του και θα διαδεχτεί τη σοσιαλίστρια Μισέλ Μπατσελέτ, είπε ότι η καταστροφή αυτή δεν θα αλλάξει "τους στόχους και τα σχέδια" της μέλλουσας κυβέρνησής του.

Δεν υπάρχουν αναφορές για Έλληνες θύματα του σεισμού

Όσο περνούν οι ώρες αυξάνονται οι πιθανότητες να μην υπάρχει κανείς Έλληνας ανάμεσα στα θύματα του ισχυρού σεισμού στη Χιλή. Όπως ανέφεραν στο agelioforos.gr πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η επαφή με την πρεσβεία μας έχει αποκατασταθεί πλήρως και θεωρείται σημαντικό το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για Έλληνα οποίος είτε να έχει συμπεριληφθεί σε λίστα θυμάτων είτε να αγνοείται η τύχη του.
Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων ζει στην πρωτεύουσα Σαντιάγο και σε περιοχές που βρίσκονται βορειότερα, δηλαδή σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το επίκεντρο του σεισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: