Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Είπε κανείς στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε;

«Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όλα τα μέτρα που χρειάζονται», είπε από τις Βρυξέλλες ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε μια ξεκάθαρη ένδειξη υποτέλειας στις βουλές της Κομισιόν. Και ύστερα από αυτό ο πρόεδρος του Eurogroup Ζ. Κ. Γιουνκέρ ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο θα αξιολογηθεί η οικονομία της Ελλάδας και τότε θα δοθούν οι κατευθύνσεις. Με άλλα λόγια «Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης».

Αλλά ο υπουργός Οικονομικών πώς λέει έτσι, ελαφρά τη καρδία, ότι είμαστε έτοιμοι για νέα μέτρα; Δεν μας έφταναν αυτές οι συμφορές με τα plan A και plan B, τώρα έρχονται και άλλα … plan. Κι ως πότε δηλαδή θα καθόμαστε σούζα και θα λέμε «σφάξε με αγά μου να αγιάσω.

Μας ρώτησε ο κ. Παπακωνσταντίνου πως τα βγάζουμε πέρα καθημερινά; Τι πιέσεις δεχόμαστε για περικοπές μισθών, πως πληρώνουμε την βενζίνη, πώς πάμε σούπερ μάρκετ, πως ξοφλάμε το δάνειό μας;

Στο τσιφλίκι του πατέρα του βρίσκεται και διπλώνει τη μέση του στους κοινοτικούς χαρτογιακάδες;

Ε, όχι, δεν είμαστε έτοιμοι κύριε Παπακωνσταντίνου. Ψάξε βρες να καλύψεις το έλλειμμα εκεί που υπάρχει χρήμα. Και υπάρχει πολύ στην αγορά, στις τράπεζες, στους εφοπλιστές, στους εργολάβους – νταβατζήδες, στην ΕΡΤ που πληρώνει όσο – όσο, στα κανάλια της Βουλής και της Γεωργίας που συνεχίζει και πληρώνει αργόμισθους. Ψάξε βρες τα στους 16 μισθούς στη Βουλή που διατήρησε ο κ. Πετσάλνικος ενώ εμείς πολεμάμε για να κρατήσουμε τον 13ο (ο 14ος μάλλον έκανε φτερά).

Βρες τα στις δεκάδες επιτροπές που έφτιαξε η κυβέρνηση ή στις διπλές θέσεις προέδρου και διευθύνοντος σε ΔΕΚΟ και άλλες κρατικές εταιρείες.

Σε τελική ανάλυση κόψε από το μισθό σου κ. Υπουργέ, αλλά μη λες ότι είμαστε έτοιμοι για θυσίες, διότι ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει ότι δεν είναι πρόβατα που πάνε για σφαγή …

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: