Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Αρση ασύλου στο ΑΠΘ - Αστυνομική επέμβαση

















ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ http://www.seleo.gr/
Με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου και παρουσία δικαστικής αρχής η αστυνομία μπήκε χθες μέσα στο χώρο της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ. Επενέβη όταν ομάδα νεαρών προσπάθησε να κόψει με τροχό τις προστατευτικές μπάρες εισόδου και εξόδου για τα οχήματα. Η ίδια ομάδα νεαρών κρατά υπό κατάληψη από χθες μέχρι και τώρα το κτίριο διοίκησης - πρυτανεία.

Επρόκειτο για μια ομάδα 30 περίπου αντιεξουσιαστών που κατευθύνθηκε στο χώρο του πανεπιστημίου αμέσως μετά τη λήξη της χθεσινής πορείας εν όψει της πανελλαδικής απεργίας. Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη οικονομικών Ανδρέα Γιαννακουδάκη στο agelioforos.gr, το πρυτανικό συμβούλιο συνεδρίασε και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει προηγούμενη απόφαση της Συγκλήτου σύμφωνα με την οποία «σε περίπτωση δολιφθορών και καταστροφών μέσα στο ΑΠΘ θα καλείται να επέμβει η αστυνομία».

Αμέσως μετά την επέμβαση της αστυνομίας οι νεαροί διαλύθηκαν ενώ κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στην πρυτανεία, όπου βρίσκονται μέχρι τώρα πραγματοποιώντας κατάληψη.

Η απόφαση της Συγκλήτου

«Σύμφωνα με δύο πάγιες αποφάσεις της Συγκλήτου (2804/25-6-2008 και 2820/23-12-2009), οι άνθρωποι και οι υποδομές του πανεπιστημίου προστατεύθηκαν από δημόσια δύναμη, η οποία αποχώρησε αμέσως μετά την αποτροπή της καταστροφής των υποδομών αυτών» ανακοίνωσε και επίσημα το ΑΠΘ για τη χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας.

Οι αποφάσεις αυτές προβλέπουν την άμεση προστασία των ανθρώπων και των υποδομών του πανεπιστημίου, στην περίπτωση που κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους υφίστανται απειλές ή επίθεση, όταν επιχειρείται η καταστροφή των υποδομών της οριοθέτησης και των πυλών εισόδου - εξόδου της πανεπιστημιούπολης και όταν άτομα ή ομάδες προβαίνουν σε καταστροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: