Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Θεσσαλονίκη - Συνέντευξη τύπου ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ για την απεργία της 22ας Απριλίου

Να συμμετάσχουν μαζικά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, για την Πέμπτη 22 Απριλίου, κάλεσε, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στο κτίριο της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), το προεδρείο της ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ.

    Οι εκπρόσωποι της ΕΔΟΘ προέβλεψαν «δεινά για τους εργαζόμενους, εάν η χώρα οδηγηθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», μίλησαν για ελλείψεις στις δημόσιες υπηρεσίες και για υποχρηματοδότηση των ασφαλιστικών τους ταμείων και τάχθηκαν ενάντια σε απολύσεις και σε μειώσεις των ονομαστικών μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, προειδοποιώντας ότι «ο αγώνας θα έχει διάρκεια και ένταση».

    «Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δίνει το επίδομα απόδοσης, που δικαιούνται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, σε 403.000 άτομα. Μαζί με τους ένστολους, οι δημόσιοι υπάλληλοι - εξαρτημένης εργασίας - δεν ξεπερνούν τους 610.000. Άλλα νούμερα που ακούγονται, υποκρύπτουν σκοπιμότητες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης.

    Η ΕΔΟΘ προγραμματίζει και νέα συγκέντρωση για τις 27 του μηνός, το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ θα συμμετάσχει και στη συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Αριστοτέλους. 
Επίσης, οι εκπρόσωποι της ΕΔΟΘ ενημέρωσαν ότι οι ΟΛΜΕ - ΔΟΕ, εκτός από τη συμμετοχή τους στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ, προγραμματίζουν πανελλαδική απεργία και στις 4 Μαΐου, πρώτη μέρα εξετάσεων της επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΤΕΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: