Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Μέχρι τις 14 Μαΐου 2010 υποβάλλονται στο ΚΕΠ Πολυγύρου αιτήσεις συμμετοχής των δικαιούχων παροχών εργατικής εστίας στα προγράμματα τουρισμού ΛΑΕ έτους 2010
Τα προγράμματα είναι τα εξής: Κοινωνικός Τουρισμός (8ήμερες διακοπές), Εκδρομικό Πρόγραμμα (3ήμερες εκδρομές), 4ήμερες κρουαζιέρες σε νησιά και λιμάνια του Αιγαίου, επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο.
Δικαιούχοι των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας είναι όλοι οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, οι σύζυγοι των παραπάνω προσώπων, εφόσον είναι δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (σύζυγοι-παιδιά) που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ. 
Ειδικά για το Εκδρομικό-Επιμορφωτικό Ταξίδι στην Κύπρο, δικαιούχοι είναι οι ηλικίας 21-64 ετών, αυτοτελώς απασχολούμενοι, ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ, ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης. Επίσης στα προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν και δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων. Όλα τα παραπάνω πρόσωπα πρέπει να κατέχουν Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ θεωρημένο- σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: 

α) Τα Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. (ατομικό και των προστατευομένων μελών, τα οποία θέλει να συμμετέχουν στις διαθέσιμες παροχές μαζί του), θεωρημένα - σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, 
β) Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή απόκομμα καταβολής εισφορών,
γ) Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του,
δ) Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ - χήρες ή και ορφανά, θα πρέπει να προσκομίσουν και την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: