Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Απεργιακός κίνδυνος για τις πανελλαδικές

Τη διενέργεια 24ωρης απεργίας στις 4 Μαΐου, δεύτερη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους από τα ημερήσια ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικά Λύκεια, αποφάσισε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.
Οι καθηγητές θα συνεδριάσουν εκ νέου στις 4 και 5 Μαΐου, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεών τους μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων, ακόμη και με τη μορφή απεργίας διαρκείας!
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, που αντιδρούν εντονότατα στο νέο τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών, όπως αυτός προσδιορίζεται από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, και θεωρούν αδιαπραγμάτευτη την άρση εφαρμογής των προβλεπόμενων ρυθμίσεων, έχουν αύριο κοινή συνεδρίαση, για να συντονίσουν τη δράση τους. Όπως είπε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, στις αρχές της εβδομάδας -Τρίτη ή Τετάρτη- θα τους δώσει το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου, προκειμένου να το μελετήσουν και να υποβάλουν τις προτάσεις τους. Ανέφερε, πάντως, ότι «το νομοσχέδιο έχει και τη μεταβατική εκείνη περίοδο που δεν πρέπει να δημιουργεί αγωνίες και φόβο στους ανθρώπους που είχαν λειτουργήσει με μια συγκεκριμένη πρότερη ρύθμιση της πολιτείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: