Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Οι Αμερικανοί προετοιμάζουν το έδαφος για την άρση του Ελληνικού Bέτο για τα Σκόπια.


...βλέπω όνειρα, "προοράσεις"... και εφιάλτες...

Ως γνωστόν η Αμερική επί Προεδρείας της δεύτερης θητείας Bush(2004) το "δώρο" των ΗΠΑ και του Bush στην Ελλάδα και στις διαχρονικά καλές σχέσεις Ελλάδος-Αμερικής, ήταν η πρώτη χώρα που έσυρε το χωρό των αναγνωρίσεων της FYROM με την ονομασία "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", παραγράφοντας ιστορία και την πάγια προηγούμενη πολιτική των Αμερικανών επί 40 και πλέον έτη στα χρόνια της κουμουνιστικής περιόδου και στα χρόνια του Τίτο όπου θέμα Μακεδονίας ως ξεχωριστού κράτους ουδέποτε υπήρξε.

Το τι επακολούθησε στην στορφή 180 μοιρών της αλλαγής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στο θέμα των Σκοπίων όλοι την γνωρίζουμε στην 17χρονη πορεία του ζητήματος αφότου ανέκυψε με κορύφωση το Ελληνικό Βέτο από την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή.
Οι ΗΠΑ, εκ τότε και δια του διαπραγματευτή του ΟΗΕ-ΗΠΑ κ।Μάθιου Νίμιτς δεν έχουν αλλάξει στάση στο θέμα επιθυμώντας την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ πάση θυσία, παρά την εκλογή Obama και τις φρούδες ελπίδες του
καλώς εννούμενου αγωνιζόμενου Ελληνισμού των ΗΠΑ και της μικρής ομάδας ελληνικού Lobby που δημιουργήθηκαν προεκλογικά το 2008 με τις υπαινισσόμενες υποσχέσεις εκ μέρους του Obama και το κυνήγι μαγισσών και των δηλώσεων. Τις τελευταίες ημέρες -και ειδικότερα μετά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Μάρτιο- παρατηρείται ένα φαινόμενο προκλητικής προβολής των Σκοπίων ως "Μακεδονία" με εκτενή ρεπορτάζ και αναλύσεις αλλά και ταξιδιωτικές οδηγίες ως προορισμού διακοπών ή ακόμα και ως παράδεσου επενδύσεων... Ξεκίνησαν επισήμως την εκστρατεία προπαγάνδας υπέρ Σκοπίων με το αφιέρωμα του περιδικού του stateMgazine(το περιδοκό του ΣταϊτΝτιπάρμεντ) στο τεύχος Απριλίου(010)।
Διαβάστε περισσότερα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: