Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

"Στου Κεμάλ το Σπίτι", το θέμα των Νέων Ελληνικών στις πανελλήνιες

Για καλά διαβασμένους τα θέματα των Μαθηματικών

Στα μαθήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της θεωρητικής και θετικής κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά της τεχνολογικής κατεύθυνσης και των δύο κύκλων. Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία δόθηκε στους υποψήφιους κείμενο του Γιώργου Ιωάννου, με τίτλο “ Στου Κεμάλ το Σπίτι”. Ορισμένοι υποψήφιοι είπαν ότι ήταν από τα αναμενόμενα θέματα και δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόδοση τους.

Για καλά διαβασμένους ήταν τα θέματα των μαθηματικών, που επέλεξε η επιτροπή, σύμφωνα με τους πρώτους υποψήφιους που βγήκαν από τα εξεταστικά κέντρα με τους εκπαιδευτικούς, ήταν στα ίδια επίπεδα δυσκολίας με πέρυσι.


Αύριο, πάντως, διαγωνίζονται σε τέσσερα μαθήματα οι 830 υποψήφιοι στις πανελλαδικές που προέρχονται από τα εσπερινά σχολεία.

Αύριο, όμως, είναι ημέρα γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ όπου υπάγονται και οι καθηγητές δημοσίων σχολείων. Η ΟΛΜΕ ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας να μετακινήσει την ημερομηνία εξέτασης। Κάτι που είναι δύσκολο να γίνει, καθώς οι ημερομηνίες των πανελλαδικών και των διαδικασιών τους (βαθμολογίες κλπ.) είναι ασφυκτικές.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: