Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΛΗΞΗ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η 9η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και Φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού λαού εναντίον των στρατευμάτων κατοχής.

Για τον εορτασμό θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα του Νομού, τον Πολύγυρο, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΪΟΥ 2010

1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, του Δημοτικού Καταστήματος, των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την 8η π.μ, μέχρι τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας.

2. Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ και Τραπεζών από τη Δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

3. Στις 10.00 π.μ θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πολυγύρου. Αμέσως μετά στο μνημείο των Ηρώων της πόλης θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία εκπροσώπου Αντιστασιακής Οργάνωσης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων,ενός λεπτού σιγή στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα, υπό τους ήχους πένθιμου εμβατηρίου και στη συνέχεια η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.Λήξη τελετής.
Στις εκδηλώσεις τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Θεοδώρα Τζάκρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: