Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα


Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης, για περαιτέρω περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις και αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της χώρας ενώ το μεσημέρι συνεδριάζει στην Αθήνα η ΠΟΕ - ΟΤΑ με ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαρκείας.

Μεταξύ άλλων η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητά να αποσυρθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, οι εξαγγελίες για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό αλλά και το νομοσχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» που προβλέπει όπως δήλωσε ο Μηνάς Μοναστηρίδης, αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕ -ΟΤΑ, απολύσεις προσωπικού από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η ομοσπονδία εργαζομένων στους ΟΤΑ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ αύριο Τρίτη 4 Μαΐου και την Τετάρτη 5 Μαΐου, ενώ αύριο Τρίτη στις 10 και μισή το πρωί οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ μαζί με τους εκπαιδευτικούς θα πραγματοποιήσουν πορεία με προσυγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στο μεταξύ απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 4 και 5 Μαΐου οι πανεπιστημιακοί.

Πορείες θα υπάρχουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη, καθώς συνεχίζεται η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ ενώ έχει προκηρυχθεί και 24ωρη απεργία από την ΓΣΕΕ στην οποία συμμετέχουν πολλά συνδικάτα, όπως η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΗΕΜΘ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Τετάρτη και το ΠΑΜΕ।

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: