Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ενδονοσοκομειακή λοίμωξη σε κλινική των Σερρών προσέβαλε 13 ασθενείς

Δεκατρείς ασθενείς Ιδιωτικής Κλινικής των Σερρών διακομίστηκαν σε τρία Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Θεσσαλονίκη με γενικευμένη ενδοοφθαλμίτιδα.
Επειδή πρόκειται για σοβαρή ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία μπορεί να προκληθεί και από την ανεπαρκή αποστείρωση των ιατρικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται σε μια χειρουργική επέμβαση στα μάτια, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας
έδωσε εντολή στην εν λόγω Κλινική να σταματήσει μέχρι νεωτέρας τα χειρουργεία.
Όπως υποστηρίζει ο θεράποντας ιατρός της ιδιωτικής κλινικής, παρότι η εγχείρηση είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, εν τούτοις οι ασθενείς παρουσίασαν φλεγμονή την επόμενη μέρα της επέμβασης, ενώ προσθέτει ότι και οι 13 ασθενείς είναι καλύτερα στην υγεία τους.
Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση, του γραφείου τύπου του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η υπουργός κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έδωσε εντολή στον Γενικό Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ Μ. Σαμπατακάκη να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, ενώ ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ παρακολουθεί στενά την πορεία των ασθενών, καθώς η συγκεκριμένη λοίμωξη, όπως λένε ειδικοί, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε τύφλωση.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: