Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ "ΠΝΟΗΣ"


Το Κέντρο Πρόληψης για τα ναρκωτικά του Νομού μας σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας έχει προγραμματίσει βιωματικό σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε καθηγητές -οποιασδήποτε ειδικότητας-των σχολείων του Νομού Χαλκιδικής.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 21,22,23 Ιουνίου και ώρες 8:15 π.μ. – 2:15 μ.μ. στο ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών και οι καθηγητές θα εκπαιδευτούν σε ένα νέο υλικό το ΄΄Ξέρω τι ζητάω’’.

Η καινοτομία του ’’Ξέρω τι ζητάω’’ έγκειται στο ότι αξιολογήθηκε ως προς την αποτελεσματικότητά του ,στο πλαίσιο εφαρμογής του σε επτά κράτη της Ευρωπαϊκής ένωσης( Αυστρία, Ελλάδα, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, και Σουηδία) με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα.
Βασίζεται στο μοντέλο των κοινωνικών επιρροών, είναι αλληλεπιδραστικό και συνδυάζει την εκπαίδευση σε προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες με την εκπαίδευση στα κανονιστικά πρότυπα.
Στόχος του προγράμματος είναι να μειώσει την έναρξη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από τους εφήβους και να καθυστερήσει τη μετάβαση από την πειραματική στη συστηματική χρήση ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: