Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Nέα επίθεση Σαμαρά σε κυβέρνηση και «εξαπτέρυγα»


Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της, αλλά και στα «εξαπτέρυγα» που τη στήριξαν εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
Παράλληλα, έκανε αυτοκριτική για τα λάθη του παρελθόντος και έδωσε το σύνθημα για την προάσπιση των ιδεών της κεντροδεξιάς παράταξης.
«Ίσως ποτέ κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα δεν έκανε τόσο βαθιά και σοβαρή αυτοκριτική. Αλλά δεν θα μείνουμε στο παρελθόν. Άλλωστε δεν έγιναν μόνο λάθη. Αφήσαμε και έργο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος πολιτική και βυθίζει καθημερινά τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση σε όσους στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα 'εξαπτέρυγα' του ΠΑΣΟΚ, που το στήριξαν στις πιο ολέθριες επιλογές του, ακόμα δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν. Και ίσως δεν θα καταλάβουν ποτέ. Δεν πειράζει, ο κόσμος κατάλαβε.»
Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να πείσει η ΝΔ με την πολιτική της, όπως επίσης και να εμπνεύσει τους πολίτες.
«Οι ιδέες μας, οι ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, μπορούν να δημιουργήσουν ένα αληθινά πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία. Για αυτό δεν θα τις κρύβουμε πια. Θα τις προβάλλουμε, θα τις κάνουμε σημαία για να ενώσουμε την κοινωνία.»
Μένουν ακόμα, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, η οργανωτική ανασυγκρότηση και η πολιτική αντεπίθεση.
«Έχει ξεκαθαρίσει σε ολόκληρο το λαό, ότι μέσα στην κρίση του πολιτικού συστήματος, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι θα καταρρεύσουν, αλλά εμείς θα μείνουμε όρθιοι. Δεν υπάρχει άλλη πολιτική παράταξη στην Ελλάδα, όπως δεν υπάρχει άλλη πολιτική νεολαία, που να μπορεί να πραγματοποιήσει τέτοιο άνοιγμα στη βάση με τόσο μαζική συμμετοχή» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: