Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ & ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Υπογράφτηκε την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010 η εργολαβική σύμβαση για την κατασκευή του νέου 12/θέσιου Λυκείου Πολυγύρου. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος και ο κ. Σπύρος Κολοβός, Πρόεδρος της αναδόχου εταιρείας «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ», παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α.Χ.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο σχολικής στέγης προϋπολογισμού 3.283.000 ευρώ (μετά από την έκπτωση) το οποίο θα ωφελήσει τη μαθητική κοινωνία του Πολυγύρου και των γύρω Δημοτικών Διαμερισμάτων, η οποία αυξάνεται ραγδαίως.....
• 
Η έναρξη των εργασιών κατασκευής θα γίνει άμεσα αφού υπάρχει η αναγκαία χρηματοδότηση για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού σχολικού συγκροτήματος σύγχρονων προδιαγραφών.
Επίσης την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010 υπογράφτηκε η εργολαβική σύμβαση για την επισκευή σαράντα σχολικών συγκροτημάτων της Χαλκιδικής (2 ΕΠΑΛ–7 Νηπιαγωγεία-3 Γυμνάσια–28 Δημοτικά), συνολικού προϋπολογισμού 2.750.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, σε επίπεδο Ελλάδος, χρηματοδοτείται Νομαρχία με τέτοιο ποσό για επισκευές, δεδομένου ότι το αντικείμενο είναι αρμοδιότητας των Δήμων. Κρίθηκε όμως κατ’ εξαίρεση η χρηματοδότηση της Χαλκιδικής γιατί αφενός υπάρχουν πολλά σχολεία τα οποία παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα και αφετέρου ότι πολλά από αυτά βρίσκονται σε περιοχές με σεισμογενή χαρακτηριστικά.
Ο Νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί το νέο δωδεκαθέσιο Λύκειο Πολυγύρου που το είχαμε θέσει στόχο από την αρχή της θητείας μας είναι πλέον έτοιμο να ξεκινήσει η κατασκευή του. Σε συνεργασία με το Δήμο Πολυγύρου πετύχαμε την έγκρισή του από τον ΟΣΚ., όπως πράξαμε δηλαδή και με τους αντίστοιχους Δήμους Καλλικράτειας, Μουδανιών, Τρίγλιας Συκιάς και Παλλήνης όπου κατασκευάζονται νέα σχολικά συγκροτήματα. Πέραν των νέων σχολικών κτιρίων δώσαμε έμφαση και στις επισκευές κτιρίων τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα. Εξασφαλίσαμε γενναία χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ και ήδη με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινάει άμεσα η επισκευή και συντήρηση σαράντα μονάδων σε όλο το Νομό. Ως διοίκηση της Νομαρχίας πετύχαμε ένα τεράστιο έργο στον τομέα της σχολικής στέγης που ξεπερνάει τα τριάντα εκατομμύρια ευρώ. Ελπίζω η προσπάθειά μας να βρει μιμητές ώστε όσα σχολεία δεν επισκευαστούν τώρα να επισκευαστούν από τις νέες διοικήσεις των Καλλικράτειων Δήμων.
Εύχομαι οι εργασίες να ολοκληρωθούν εντός των προβλεπόμενων χρονικών οριζόντων ώστε πραγματικά οι μαθητές μας να διαπαιδαγωγούνται  μέσα σ’ ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: