Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ψαλίδι στο εκλογικό επίδομα

Η κυβέρνηση θα χορηγήσει το εκλογικό επίδομα μόνο στους εργαζομένους οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην εκλογική διαδικασία. Αυτό κατέστησε σαφές προς «Το Βήμα» ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος. Απόφαση της κυβέρνησης είναι να περικοπεί το ύψος του επιδόματος (περίπου 2.100 ευρώ καθαρά) και κυρίως να περιοριστούν δραστικά οι κατηγορίες των εργαζομένων που το λαμβάνουν, καθώς...... έχει διαπιστωθεί ότι η χορήγησή του δεν είχε σχέση με τα άτομα που απασχολούνται πραγματικά με την προετοιμασία και τη διενέργεια των εκλογών αλλά εξυπηρετούσε πελατειακές σχέσεις των (εκάστοτε) κυβερνήσεων.
Νέο εκλογικό επίδομα πέραν του τμήματος που έχει ενσωματωθεί στο επίδομα κίνησης (260 ευρώ μηνιαίως) δεν προτίθεται η κυβέρνηση χορηγήσει ούτε στους υπαλλήλους των δήμων, οι οποίοι ωστόσο απειλούν ευθέως με αποχή από την εκλογική διαδικασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010.

Η εκλογική αποζημίωση, ως τώρα, χορηγείται περίπου σε 160.000 εργαζομένους στο Δημόσιο, ακόμη και σε κατηγορίες που δεν έχουν άμεση σχέση με τις εκλογές. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 149 εκατ. ευρώ. Οι υπάλληλοι διαφόρων υπουργείων που μετέχουν- υποτίθεταιστις εκλογές το λαμβάνουν με τη μορφή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης που κυμαίνεται γύρω στα 2.100 ευρώ. Αντιθέτως, στους εργαζομένους στους ΟΤΑ, ύστερα από νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, η εκλογική αποζημίωση χορηγείται ως ποσοστό στο επίδομα κίνησης, το ύψος του οποίου είναι 260 ευρώ μηνιαίως.

* Με απόφαση του κ. Ντόλιου, διατίθεται άμεσα στους δήμους το ποσόν των 40 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, κατά κύριο λόγο για την κάλυψη των δαπανών θέρμανσης. Το ποσόν αναμένεται να εκταμιευθεί ως τις 30 Σεπτεμβρίου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επίσης το ποσόν 159.606.985,57 ευρώ αποδίδεται ως τακτική επιχορήγηση σε όλους τους δήμους, όμως η ΚΕΔΚΕ εκτιμά ότι υπολείπεται κατά 20% του αντίστοιχου περυσινού ποσού.

tovima


Δεν υπάρχουν σχόλια: