Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος:"Είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο και όσους διεκδικούν δίκαια αιτήματα"

"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιηθούμε ως κατασταλτικός μηχανισμός στις διαδηλώσεις. Είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο και όσους διεκδικούν δίκαια αιτήματα". Μήνυμα στην ηγεσία της ΕΛΑΣ ενόψει των αυριανών διαδηλώσεων έστειλε χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις των ενστόλων προτίμησε, όπως είπε, να πρωτοτυπήσει και να μην αναφερθεί εκτενώς σε θεσμικά και οικονομικά αιτήματα τονίζει σήμερα η εφημερίδα Μακεδονία.
Ο κ. Φωτόπουλος μίλησε για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας και τους προβληματισμούς τους για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι περικοπές στην ασφάλεια των πολιτών. Την ίδια στάση κράτησαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της πυροσβεστικής και του λιμενικού σώματος. "Τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με όλους τους άλλους εργαζόμενους, γι’ αυτό και πορεύονται μαζί τους”, τόνισε ο κ. Φωτόπουλος.
  Τόνισε την.......

επιτυχημένη παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ, επισημαίνοντας όμως πως αντιμετωπίζουν ελλείψεις τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε εξοπλισμό, σημειώνοντας πως “γι’ αυτό μετράμε ήδη νεκρούς και τραυματίες”! Εκτενή αναφορά έκανε στις συνθήκες που επικρατούν στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, που "έχουν καταντήσει φυλακές", όπως παρατήρησε. Μίλησε για τραγικές ελλείψεις στη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας πως από τους 1.900 νέους αστυνομικούς στην πόλη θα φτάσουν μόνον 75.
Μεγαλύτερες είναι οι ελλείψεις στο πυροσβεστικό σώμα, καθώς φτάνουν στο 40% της οργανικής δύναμης της υπηρεσίας, όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Νίκος Αθάνατος. “Η οργανική δύναμη της πυροσβεστικής είναι 12.500 άτομα, ενώ η υπηρεσία χρειάζεται 20.000 μόνιμο προσωπικό”, είπε, προσθέτοντας πως το ποσοστό αυτό στη Θεσσαλονίκη αυξάνεται σε 50%. "Πυροσβέστες φτάνουν σε σημείο να εργάζονται έως και 30 ώρες συνεχώς σε ένα συμβάν, πολλές φορές χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό", υπογράμμισε. Ακόμη χειρότερη περιέγραψε την κατάσταση ο εκπρόσωπος των συνδικαλιστών του λιμενικού Σοφοκλής Παπαδόπουλος. "Βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν μετά τις εκλογές, περιμένοντας να μάθουμε σε ποιο υπουργείο ανήκουμε”, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: