Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Ο Γ. Παπανδρέου εξαπάτησε το εκλογικό σώμα»

Ομιλία Αντώνη Σαμαρά στη Λαμία

 Νέα επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι εξαπάτησε το εκλογικό σώμα, εξαπέλυσε από τη Λαμία ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια όπως λέει ο λαός μας», σημείωσε σχολιάζοντας τις δηλώσεις του γερμανού πρώην υπουργού Οικονομικών για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.


Αναφερθηκε στις επιπτώσεις του μνημονίου στη χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά οτι η κυβέρνηση «αδειάζει τα νερά από την βάρκα με…τρύπιο κουβά. Και τα μισά χύνονται πάλι μέσα στη βάρκα. Κι έτσι δεν θα αδειάσει ποτέ η βάρκα».


Μάλιστα διαπίστωσε πως το έλλειμμα θα μειώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς και..... παράλληλα το χρέος μεγαλώνει γρήγορα, όπως είπε, διαπιστώνοντας πως "πρέπει να μηδενιστεί το έλλειμμα".


Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του ελλείμματος και του χρέους «για τρίτη φορά από την κυβέρνηση», όπως είπε, έκανε λόγο για «μια νέα λογιστική ταχυδακτυλουργία της Κυβέρνησης του Μνημονίου».


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέφερε στο προσκήνιο το κοστολογημένο, όπως είπε, πρόγραμμα που κατέθεσε, συγκρίνοντας μια σειρά από μεγέθη, έτσι όπως αυτά αποτυπώνονται από την πολιτική της κυβέρνησης από την μια και έτσι όπως προβλέπονται στο πρόγραμμα της Ν.Δ. από την άλλη. Μάλιστα σημείωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως με την πρόταση που έχει καταθέσει η Ν.Δ. δίνει ελπίδα στο λαό, "ο οποίος λίγο νοιάζεται αν το έλλειμμα μηδενιστεί στους δεκαοκτώ ή στο 24 μήνες ή σε 30 μήνες. Εκείνο που ενδιαφέρει το λαό είναι να υπάρχει καταληκτική ημερομηνία σε αυτή τη δοκιμασία. Εμείς τους τη δίνουμε. Το Μνημόνιο δεν τους τη δίνει" υπογράμμισε ο κ. Αντώνης Σαμαράς.


Απαντώντας στην πρόταση του κ. Παπακωνσταντίνου για δημόσιο διάλογο, την χαρακτήρισε ως «αντίδραση υπό πίεση», ενώ επεσήμανε πως είναι ταυτόσημη με την πρόταση που είχε καταθέσει η Ν.Δ.


Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε με έμφαση ότι "όταν έρθουμε όμως στην κυβέρνηση μια εξεταστική επιτροπή θα κάνουμε. Εκείνη που θα ερευνήσει τι ακριβώς έγινε από τις εκλογές και μετά και μέχρι το Μνημόνιο γιατί πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός πως φτάσαμε μέχρις εδώ".


Ο Αντώνης Σαμαράς εκτίμησε
ότι η μάχη των εκλογών θα είναι νικηφόρα και στην Στερεά Ελλάδα, κάλεσε τους πολίτες σε συστράτευση για να σταλεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και υπογράμμισε με έμφαση πως θα πρέπει οι πολίτες να στηρίξουν "διεκδικητικούς απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου. Όχι υποτακτικούς σ' αυτήν" σημειώνοντας παράλληλα πως "στις εκλογές του Νοεμβρίου θα κριθεί αν απ' αυτή τη δοκιμασία θα βγούμε σύντομα νικητές ή θα βυθιστούμε κι άλλο στο σημερινό τέλμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: