Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

«Καλωσήρθατε κύριε πρωθυπουργέ στο κοινοβούλιο της διαφθοράς»

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή, στην «Ώρα του πρωθυπουργού», κατά την απάντηση επίκαιρων ερωτήσεων για τη στήριξη των ανέργων (ΚΚΕ), το ενδεχόμενο εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία (ΛΑΟΣ) και το θερμοηλεκτρικό σταθμό στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας (ΣΥΝ).
Τα αίματα άναψαν όταν σε μία αποστροφή του λόγου του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό:

«Είχαμε καιρό να σας δούμε κύριε πρωθυπουργέ, σας καλωσορίζω στη χώρα των διεφθαρμένων και στο κοινοβούλιο της διαφθοράς –κατά δήλωσή σας», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, προτού περάσει στην ανάπτυξη της ερώτησής του για το....... θερμοηλεκτρικό σταθμό στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.


Η αποστροφή του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής, ενώ σε ανάλογο ύψος απάντησε και ο Πρωθυπουργός:

«Διασύρετε τους δημοκρατικούς θεσμούς εντός και εκτός Βουλής με τα συνθήματά σας και εκφράζετε ρατσιστικές αντιλήψεις δημοσιογράφων του εξωτερικού που υποστηρίζουν ότι η διαφθορά είναι στο DNA των Ελλήνων.

Εγώ είπα ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε περήφανοι αλλά πρέπει να φτιάξουμε θεσμούς που ελέγχουν τον παρασιτισμό και τη διαφθορά γιατί υπάρχει διαφθορά. Έτσι χτυπάμε τη διαφθορά θεσμικά δημοκρατικά ανοικτά με τρόπους που ισχυροποιούν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου

skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: