Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Δελτίο τύπου

Θεσσαλονίκη, 29.10.2010

Μαζική παράσταση - πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην πραγματοποίηση στη Θεσσαλονίκη στους χώρους της ΔΕΘ της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας & Ασφάλειας (Defensys) αποπειράθηκαν τα μέλη των αντικαπιταλιστικών σχημάτων στο δήμο της Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη της ανατροπής) και της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας (Ανταρσία σε κυβέρνηση- ΕΕ –ΔΝΤ- Καλλικράτη) καθώς και η Αντιπολεμική Κίνηση.
Την ώρα που η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη «τρόϊκα» έχει επιβάλλει στο λαό μια πρωτοφανή λεηλασία των κοινωνικών δικαιωμάτων και του κοινωνικού πλούτου, η συνέχιση και ένταση των....... πολεμικών εξοπλισμών στα πλαίσια των δολοφονικών νατοϊκών επεμβάσεων αποτελεί εμπαιγμό σε βάρος του λαού και της νεολαίας.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την «έκθεση του θανάτου» που εγκαινιάζεται την ίδια μέρα της επετείου του ΟΧΙ του λαού στο φασισμό και τον πόλεμο!

Με συνθήματα:
« η ΔΕΘ να γίνει πάρκο για όλο το λαό, τα όπλα του θανάτου να φύγουν από δω!»
«Στις εντολές του ΝΑΤΟ να γίνει ανταρσία, εμείς δεν πολεμάμε για την ολιγαρχία» καθώς και: «η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών κι όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» διαδήλωσαν για πολλή ώρα σους δρόμους της πόλης παρά τη δυνατή βροχή.

Πάνοπλες ισχυρές δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ προστάτεψαν την προκλητική συνάντηση των εμπόρων των όπλων και των εκπροσώπων των νατοϊκών κυβερνήσεων. Παρεμπόδισαν βίαια τους διαδηλωτές πολύ μακριά από την είσοδο της ΔΕΘ παράνομα και χωρίς κανένα απολύτως λόγο δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος στη πόλη!

Ο κρατικός μηχανισμός που τις προηγούμενες μέρες ήταν ανύπαρκτος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της…βροχής που παρέλυσε τη πόλη, ήταν εκεί πανέτοιμος ..με σχέδιο να αντιμετωπίσει μερικές δεκάδες διαδηλωτών!!! Δικαιολογημένα κι οργισμένα αυτοί αντέδρασαν με το σύνθημα:
«τότε το σαράντα ήταν οι Γερμανοί τώρα του Γιωργάκη οι πραιτωριανοί»

Δεν υπάρχουν σχόλια: