Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αντίθετη στο μνημείο Νεοτούρκων στη Θεσσαλονίκη η ΠΟΕ

Την αντίθεσή της εκφράζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) στην πρόταση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, ο οποίος μέσω συνέντευξής του εκδήλωσε την πρόθεσή του εγκαταστήσει στην πλατεία Ελευθερίας μνημείο «για την επανάσταση των Νεοτούρκων».

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕ επισημαίνεται ότι «το κίνημα των Νεοτούρκων, ανεξάρτητα από τις αρχικές προοδευτικές διακηρύξεις του, μετεξελίχτηκε σε αδίστακτο γενοκτονικό μηχανισμό και οι Νεότουρκοι σε συνέδριό τους, που έγινε εδώ στην οθωμανική ακόμη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2011, αποφάσισαν επίσημα την εξόντωση των μη τουρκικών εθνοτήτων. Αυτοί εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και.... έθεσαν σε εφαρμογή τις ειδεχθείς γενοκτονικές μεθόδους κατά των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, που συνέχισε και ολοκλήρωσε ο κεμαλισμός, με συνέπεια εκατομμύρια θύματα, ανάμεσα στα οποία και 353.000 Ελληνες του Πόντου».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ καταλήγει: «Η ιερή μνήμη των οποίων δεν είναι ανυπεράσπιστη σε αυτή την πόλη και βεβαίως δεν προσφέρεται για τουριστική εκμετάλλευση. Για το σκοπό αυτόν μπορεί να αναδείξει ο νεοεκλεγείς κ. δήμαρχος τα οθωμανικά μνημεία που υπάρχουν στην πόλη. Λόγοι ιστορικοί, ηθικοί, συναισθηματικοί υπαγορεύουν να είμαστε αδιάλλακτα αντίθετοι σε κάθε σκέψη να αποδοθούν τιμές σε γενοκτόνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: