Επίσης από τώρα γίνεται προετοιμασία του Plan B ώστε σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι του Προϋπολογισμού, να γίνει αυτόματα περικοπή κατά 8%-10 % στους μισθούς του στενού δημόσιου τομέα στις αρχές του καλοκαιριού. Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές του...... «ΘΕΜΑτος», κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματούχοι της τρόικας κύριοι Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Σερβάας Ντερούζ (Ε.Ε.) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) είπαν ευθέως στους Ελληνες υπουργούς: «Τι σημαίνει εφάπαξ και μετατάξεις υπαλλήλων από τις ΔΕΚΟ στον δημόσιο τομέα; Πρώτα κάντε αναλογιστικές μελέτες και εάν τα Ταμεία αντέχουν, τότε δώστε το εφάπαξ. Επίσης δεν καταλαβαίνουμε πώς θα μειώσετε το σπάταλο κράτος εάν κάνετε μετατάξεις των εργαζομένων από τις ΔΕΚΟ σε άλλες υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα». Επί της ουσίας οι επικεφαλής του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ έβαλαν ευθέως στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά τρία «καυτά» θέματα:
Το πρώτο ζήτημα αφορούσε στο εφάπαξ που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ όταν αποχωρούν από την ενεργό υπηρεσία. Αφού έδειξαν να αιφνιδιάζονται καθώς δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή του (το ανακάλυψαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της Eurostat), είπαν στους υπουργούς ότι «δεν έχουν αντίρρηση να χορηγείται υπό προϋποθέσεις το συγκεκριμένο βοήθημα».
Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε στις μετατάξεις των εργαζομένων από τις ΔΕΚΟ στον δημόσιο τομέα. «Τι σημαίνει μετατάξεις;» αναρωτήθηκαν οι τρεις αξιωματούχοι. «Με αυτόν τον τρόπο δεν μειώνονται οι δαπάνες του Προϋπολογισμού. Οσοι φύγουν από τις ΔΕΚΟ ή θα πρέπει να απολυθούν ή να αποχωρήσουν με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις», εξήγησαν κατηγορηματικά οι κύριοι Τόμσεν, Ντερούζ και Μαζούχ.
-50% οι μισθοί σε όλες τις ΔΕΚΟ
Δραματικές μειώσεις που αγγίζουν ακόμα και το 62% στους μισθούς των 23.000 εργαζομένων που εργάζονται σε 50 ζημιογόνες και κερδοφόρες Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (ΔΕΚΟ) φέρνει ο νέος Προϋπολογισμός του 2011 για όσους υπαλλήλους δεν μεταταγούν ή δεν αποχωρήσουν με εθελουσία έξοδο ή συνταξιοδότηση. Και όλα αυτά μόλις σε μία διετία.protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου