Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Επιδείνωση του καιρού

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο τη νύχτα και από τα βόρεια, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι η σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο που από το απόγευμα της Κυριακής θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τη νύχτα στα νότια τοπικά τα 10 μποφόρ.
Τη Δευτέρα οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι έως και 9 μποφόρ θα περιοριστούν σταδιακά στα..... νότια πελάγη.
Επίσης, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Κυριακής στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Το απόγευμα στα βόρεια τμήματα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ακόμη, σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασίας στην ανατολική χώρα.
Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και στα θαλασσια κυρίως τμήματα της Θράκης πρόσκαιρες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και στα θαλασσιά τοπικά 8 και θερμοκρασία από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.  Άνεμοι βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και στα ανοιχτά του Ιονίου τοπικά 8 με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά κυρίως θαλάσσια τμήματα καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Σποράδες και την Εύβοια κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 9 και τη νύχτα στα νοτιότερα πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ. Θερμοκρασία από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Κρήτη. Από το βράδυ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα γίνουν βόρειοι 7 με 8 και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα στα βόρεια τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Άνεμοι: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 11.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά πιθανόν καταιγίδες.  Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 και από αργά το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά του νομού όπου είναι πιθανό να βρέξει. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: