Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η Τροϊκα διέψευσε τον Πρωθυπουργό και για το Ελληνικό

Μια μεγάλη απάτη που ξεκίνησε προεκλογικά, συνεχίστηκε λίγες ημέρες μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα και ξεσκεπάστηκε από την Τρόικα, είναι η υπόθεση του Ελληνικού.
Ως αξιωματική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι ολόκληρο το πρώην αεροδρόμιο θα μετατραπεί σε πάρκο. Θα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, θα είναι υπερτοπικός πόλος αναψυχής και...... θα το κάνει ως κυβέρνηση για το καλό των Αθηναίων. Τότε μάλιστα έριχναν στο ανάθεμα το σχέδιο αξιοποίησης του Γ. Σουφλιά το οποίο, παρά τα λάθη που είχε, έκανε λόγο για μερική αξιοποίηση ώστε να βρεθούν χρήματα και να γίνει το υπόλοιπο πάρκο. «Όλο δάσος» έλεγε τότε ο κ. Παπανδρέου.
Μόλις έγινε κυβέρνηση κάλεσε τον γνωστό αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο, κατέβηκε στην παραλία, έβγαλε τους χάρτες και σε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου ο κ. Παπανδρέου μίλησε και πάλι για πάρκο για όλους τους Αθηναίους.
Λίγους μήνες μετά, κι ενώ η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, βγήκαν τα πρώτα σύννεφα. Λίγο οι Αραβες του Κατάρ, λίγο η ανάγκη εξεύρεσης χρημάτων, λίγο η προσπάθεια να φανεί ότι το fast track και τα πράσινα άλογα του κ. Παμπούκη πιάνουν τόπο, κάποιοι εντός της κυβέρνησης άρχισαν να μιλούν για μερική αξιοποίηση.
Την περασμένη εβδομάδα έγινε μια συζήτηση στο υπουργικό, ήρθε και ο Αθεμπίγιο και αίφνης οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες με πηχυαίους τίτλους έγραψαν και πάλι για την πρόθεση του πρωθυπουργού να γίνει το Ελληνικό… Σέντραλ Παρκ. Τα δημοσιεύματα μάλιστα, με διαρροές από το Μαξίμου, απέκλειαν να γίνουν ξενοδοχεία, καζίνο και άλλα και έκαναν λόγο για ένα μακρόστενο πάρκο από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
Έρχεται, όμως, ο κ. Ντερούζ και με συνεντεύξεις του σε κυριακάτικες εφημερίδες σπάει το ψέμα της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο της εξεύρεσης 50 δις μέχρι το 2015, ο κ. Ντερούζ λέει να πουλήσουμε το Ελληνικό και να πάρουμε 5 δις ευρώ. Το θεωρεί μάλιστα δεδομένο αφού οι δεσμεύσεις θα ενταχθούν στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
Τι λέει η κυβέρνηση επ’ αυτού; Επιμένει ότι θα το κάνει πάρκο; Διότι από την… πρασινάδα δεν ξεφυτρώνουν ευρώ. Αρα ο σχεδιασμός ήταν από καιρό έτοιμος απλά περίμεναν την ώρα. Πώληση του φιλέτου του δημοσίου για να κλείσει καμιά μαύρη τρύπα, όπως διατάζει η τρόικα.
Κι αν κάποιοι περίμεναν ότι θα γίνουν Νεοϋορκέζοι και να κάνουν βόλτα στο ελληνικό Σέντραλ Παρκ θα απογοητευτούν. Σε φιλέτα θα κοπεί και θα μοιραστεί στους επιχειρηματίες που έρχονται από ανατολάς.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: