Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Σε αδιέξοδο ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Το έργο για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη αναμένεται να ακυρωθεί, λόγω...
 
Σε αδιέξοδο ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη
του ότι οι Βούλγαροι μέτοχοι δεν έχουν υλοποιήσει  τις οικονομικές υποχρεώσεις τους.  Ο πρώην διευθυντής του βουλγαρικού τμήματος του έργου του έργου δήλωσε πως το έργο πρόκειται να σταματήσει, γεγονός που ωφελεί προς το παρόν την Βουλγαρία επειδή η αποτυχία της να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της στο έργο έχει δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ των μετόχων με αποτέλεσμα να σταματήσει να πληρώνει και η Ελλάδα.

Τον Δεκέμβριο ο αντιπρόεδρος της ρωσικής  εταιρείας πετρελαίου «Transneft» δήλωσε πως η Βουλγαρία δεν κατέβαλε το ποσό των 6 εκατ. ευρώ  που οφείλει ως συμβαλλόμενο μέρος στην κοινοπραξία με την Ελλάδα και την Ρωσία, αλλά είχε..... υποσχεθεί πως θα εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2010.

Οι ειδικοί δήλωσαν ότι η Βουλγαρία ενδέχεται να αποφύγει την υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων, εάν αποσυρθεί από την υλοποίηση  του  σχέδιο επικαλούμενη  τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον. Τελική απόφαση για το αν η Βουλγαρία θα συμμετέχει ή όχι στο έργο αναμένεται μετά τα αποτελέσματα της εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία αναμένεται μέσα στον Φλεβάρη.  

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της χώρας έχει διαγράψει το έργο με τις δηλώσεις του ήδη από τον περασμένο Ιούνιο όταν δήλωσε πως η Βουλγαρία δεν θα συμμετέχει στον αγωγό εξαιτίας της έντονης αντίδρασης του τοπικού πληθυσμού του Μπουργκάς. Τελική απόφαση για το μέλλον του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη αναμένεται στην συνάντηση που θα έχουν όλα τα μέρη της κοινοπραξίας στην Ρώμη στις 17 Φεβρουαρίου. 
 Πηγή: Sofia News Agency

Δεν υπάρχουν σχόλια: