Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

"Είμαστε έτοιμοι να λύσουμε το πρόβλημα της χώρας"

Κορυφώνονται οι διεργασίες στη Ν.Δ. εν όψει της ανακοίνωσης των θέσεών της για έξοδο από την κρίση, που θα παρουσιαστούν τελικά την άλλη Πέμπτη 12 Μαΐου, από τον Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο. Την επόμενη μέρα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Τρόικας, ύστερα από δικό τους αίτημα.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα έχει την ευκαιρία να τους εξηγήσει την πρόταση του κόμματός του, επαναλαμβάνοντάς τους την ανάγκη αλλαγής πολιτικής. Οι ξένοι δανειστές μας, λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση και των νέων μέτρων από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, επιζητούν...... υποτυπώδη δυνατή συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης -και δη της αξιωματικής- εξ ου και η μεγάλη σημασία που δίδουν στη συγκεκριμένη συνάντηση.
Στη Ν.Δ., πάντως, δεν δείχνουν πρόθυμοι να συναινέσουν σε μια αδιέξοδη -όπως λένε- πολιτική και υψώνουν τους τόνους στην αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση. «Όπλο» της, αυτή τη φορά, η έντονη κριτική των ίδιων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τη λειτουργία της κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης επικαλέστηκε τις τοποθετήσεις πέντε κυβερνητικών στελεχών που τα τελευταία εικοσιτετράωρα «αμφισβήτησαν την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης»:
• Εύη Χριστοφιλοπούλου: Απαιτείται «περισσότερος συντονισμός», «καλύτερη στρατηγική», «μεγαλύτερη τόλμη».
• Π. Μπεγλίτης: Μιλά για «αντιφατικές προσεγγίσεις» και ζητά να είναι περισσότερο ειλικρινείς.
• Μ. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί έτσι να προχωρήσει».
• Α. Λοβέρδος: Μιλά για αρρυθμίες, αδεξιότητες, ασυνεννοησίες και χάσιμο πολύτιμου χρόνου.
• Ε. Βενιζέλος: Αντιγράφει θέσεις της Νέας Δημοκρατίας - τις οποίες εξακολουθεί να απορρίπτει η κυβέρνηση.
«Και οι ίδιοι πλέον αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν σχέδιο, ομολογούν ότι ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα και αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης να βγάλει τον τόπο από την κρίση», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο οποίος, απαντώντας στα περί «εθνικής συνεννόησης», επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός του το τελευταίο διάστημα: «Τα αρραβωνιάσματα, πότε με τον έναν και πότε με τον άλλον, εκπορεύονται από αυτούς που φοβούνται αυτοδύναμη Ν.Δ. και αυτοδύναμο Αντώνη Σαμαρά… H Ν.Δ. δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, είμαστε έτοιμοι να λύσουμε το πρόβλημα της χώρας, όταν θα έλθει η ώρα και όταν το θελήσει ο ελληνικός λαός». 

adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: