Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Απίστευτο! Βουλευτές ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ

Κοινωνικές αλλά και πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η επαναφορά στο προσκήνιο των διεκδικήσεων αναδρομικών από συνταξιούχους πρώην βουλευτές.

Πρόκειται για περίπου 800 με 850 υποθέσεις συνταξιούχων βουλευτών από το 2003 έως και το 2008 που διεκδικούν αναδρομικά τις αυξήσεις που αντίστοιχα πήραν αυτά τα χρόνια οι δικαστικοί, καθώς με βάση το Ζ ψήφισμα του 1975 οι μισθοί των βουλευτών ορίζεται ότι εξισώνονται με βάση το..... μισθό του Προέδρου του Αρείου Πάγου.


Οι υποθέσεις αυτές εκρεμμοδικούν όπως ανέφερε στην επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής η αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Φλωρεντία Καλδή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα ποσά που διεκδικούνται μπορεί να ξεπερνούν και τις 200 χιλιάδες ευρώ κατά περίπτωση.


Ωστόσο ήδη από το 2008 η Βουλή αποφάσισε ότι όποια και αν είναι η απόφαση της δικαιοσύνης για τα αναδρομικά, αυτή δεν θα ισχύσει για τους εν ενεργεία βουλευτές.

Ο Γιάννης Βρούτσης από τη ΝΔ χαρακτήρισε τις διεκδικήσεις των τέως βουλευτών ανήθικες, προκλητικές και πέρα από κάθε λογική, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που κόβονται συντάξεις, τέως βουλευτές να αξιώνουν υπέρογκα ποσά. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση αλλά και όλα τα κόμματα να αντιδράσουν
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ κατέκρινε τις διεκδικήσεις των πρώην βουλευτών σημειώνοντας ότι η κοινωνία μουντζώνει και οργίζεται ενώ παρότι όπως είπε οι διεκδικήσεις μπορεί να είναι νόμιμες είναι όμως ανήθικες και προκλητικές και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να εξετασθούν οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο Ζ ψήφισμα της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο οι μισθοί των βουλευτών εξισώνονται με βάση το μισθό του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: