Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Υφυπουργού με παραγωγικούς φορείς του κλάδου αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας με τους παραγωγικούς φορείς του κλάδου των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πρώτης μεγάλης εθνικής συνάντησης εργασίας του κλάδου των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, που σχεδιάζει να διοργανώσει το ΥΠΑΑΤ, σε ημερίδα, τον Οκτώβριο, με στόχο τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την αναβάθμιση του τομέα.

«Στόχος του ΥΠΑΑΤ είναι η...... χάραξη μίας εθνικής στρατηγικής για την αναβάθμιση του τομέα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, η ενίσχυση της θέσης της εγχώριας παραγωγής και η ενδυνάμωση της εξωστρέφειάς της. Στις αρχές Οκτωβρίου, σχεδιάζουμε μία συνάντηση όλων των εμπλεκομένων, ώστε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε στην αποτύπωση αυτής της στρατηγικής» τόνισε ο Υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, ο Υφυπουργός πρότεινε στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του κλάδου να διαμορφωθούν, από κοινού, ομάδες εργασίας για τις εξής θεματικές ενότητες:

  1. Υφιστάμενη κατάσταση της διεθνούς αγοράς, αποτίμηση ελληνικού δυναμικού, προοπτικές, νέα προϊόντα, ελληνοποιήσεις κλπ.
  2. Νομοθετικά και θεσμικά κενά και πιθανές πρωτοβουλίες.
  3. Πιθανές αλλαγές στο υφιστάμενο πλαίσιο χρηματοδοτικής στήριξης του τομέα.
  4. Ενδυνάμωση συμβολαιακής σχέσης αγρότη και επεξεργαστή.
  5. Προωθητικές ενέργειες.
  6. Σύνδεση επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και δημοσίων υπηρεσιών με τις ανάγκες παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων εκπαίδευσης και του πολλαπλασιαστικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: