Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ «ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ» ΣΤΗ ΝΙΚΗΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Νικήτη η ενημερωτική περιβαλλοντική εκστρατεία «Καθαρές Παραλίες» της JTI και της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA σε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος μοίρασε καπέλα και μπλούζες σε δεκάδες παιδιά της Νικήτης που προθυμοποιήθηκαν εθελοντικά να συμμετέχουν στον καθαρισμό της ακτής από σκουπίδια και αποτσίγαρα.
Παράλληλα η JTI ενημέρωνε το κοινό με ειδικά φυλλάδια, τα οποία διένειμε στους ενήλικους καπνιστές-λουόμενους, ενώ τους προσέφερε...... ατομικά τασάκια παραλίας, ενθαρρύνοντας τους να τα χρησιμοποιούν αντί να σβήνουν το τσιγάρο τους στην άμμο.

«Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση όλων για μια υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον και ειδικότερα για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων από τα τσιγάρα» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος.

Εξάλλου, από την καταγραφή των απορριμμάτων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια εθελοντικών καθαρισμών ακτών της HELMEPA προκύπτει πως τα αποτσίγαρα αποτελούν με διαφορά το Νο. 1 απόρριμμα στις ελληνικές ακτές.  Σημαντική πληγή εξακολουθούν να είναι και τα πλαστικά απορρίμματα, τα οποία δεν διασπώνται εύκολα και αποτελούν απειλή για τα θαλάσσια ζώα.

Στην υλοποίηση της φετινής ενημερωτικής εκστρατείας ο Δήμος Σιθωνίας είναι ένας από τους επτά Δήμους της χώρας που επελέγησαν. Οι δράσεις της πρωτότυπης αυτής εκστρατείας μεταφέρονται στις παραλίες του Δήμου Σιθωνίας μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: