Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ταξί στην Ακρόπολη

Συμβολική κατάληψη της Ακρόπολης πραγματοποίησε σήμερα ομάδα ιδιοκτητών ταξί στο πλαίσιο των «ήπιων διαμαρτυριών» που αποφάσισαν χθες μαζί με τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.
Οι ιδιοκτήτες ταξί κατέλαβαν τα εκδοτήρια της εισόδου στον βράχο της Ακρόπολης και στο Μουσείο μοιράζοντας φυλλάδια που εξηγούν τα αίτια των κινητοποιήσεών τους.
Η κατάληψη διήρκησε για μικρό..... χρονικό διάστημα και εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, που πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος,  αποστασιοποιήθηκε από το γεγονός υποστηρίζοντας, όπως  είχε πει και χθες,  ότι υπάρχουν ομάδες που λειτουργούν αυτόνομα, χωρίς να υπάρχει επίσημη απόφαση από την ομοσπονδία.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις γίνονται εδώ και ημέρες σε διάφορους χώρους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, αλλά και στα διόδια των εθνικών οδών.
Χθες το προεδρείο του συνδικάτου των αυτοκινητιστών στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ όπως δήλωσε στο enet ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος,  όσον αφορά στην μορφή των κινητοποιήσεών τους είπε ότι αυτές θα είναι πιο ήπιες και θα γίνονται είτε αυθόρμητα, είτε έπειτα από αποφάσεις των τοπικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Τρίτη, συγκέντρωση έξω από τη Βουλή των αυτοκινητιστών απ΄όλη την Ελλάδα, οι οποίοι όπως τόνισε θα έρθουν στην Αθήνα με λεωφορεία προκειμένου να ζητήσουν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ απόφαση για τον κλάδο τους.
Σήμερα οι αυτοκινητιστές εξακολουθούν να κρατούν ανοιχτά τα διόδια στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαριά, αφήνοντας έτσι τους οδηγούς των οχημάτων να περνούν ελεύθερα χωρίς να πληρώνουν. Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί αναφέρουν ότι θα παραμείνουν στα σημεία των κινητοποιήσεών τους έως τις 9 το βράδυ.
"Ήπια διαμαρτυρία" πραγματοποίησαν και οι ιδιοκτήτες ταξί στο Ηρακλείο της Κρήτης, καθώς σήμερα το πρωί, ξεκίνησαν πορεία με τα αυτοκίνητα τους από το αεροδρόμιο Ηρακλείου προς τη Χερσόνησο και στη συνέχεια επέστρεψαν στο αεροδρόμιο το οποίο όμως δεν απέκλεισαν όπως είχαν κάνει τις προηγούμενες ημέρες. 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: