Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Από το βήμα αυτό, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, έχω επανειλημμένως τονίσει και επισημάνει ότι η περίοδος που διανύουμε δεν είναι η καλύτερη από οικονομικής άποψης. Δεν θα πρέπει ωστόσο να διαιωνίζουμε και εμείς από την πλευράς μας το κλίμα κατήφειας και απαισιοδοξίας που έχει καταβάλει μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι τα πράγματα είναι ρόδινα ή ότι έχει φανεί η άκρη του τούνελ, αλλά όμως όλοι γνωρίζουμε ότι η οικονομία και η επιχειρηματικότητα, είναι πρωτίστως ψυχολογία που δυστυχώς με την....
συμπεριφορά των ΜΜΕ και πολλών ανευθυνο-υπεύθυνων, κινδυνεύουμε να καταρρακωθούμε μόνοι μας, αντί να το παλέψουμε.
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου της Χαλκιδικής, υιοθέτησε μια νέα αντίληψη και φιλοσοφία για την επιχειρηματικότητα.
Προσανατολίστηκε στη διάνοιξη νέων επιχειρηματικών οριζόντων , αφουγκραζόμενη πάντα τις ανάγκες αλλά και τους προβληματισμούς των μελών μας, με συνιστώσες την εξωστρέφεια και την ανάληψη από μέρους μας συνεχών δράσεων, προκειμένου να τα στηρίξουμε σε οποιαδήποτε στιγμή.
Έτσι συνεχίζοντας την προσπάθειά του για την προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων – μελών μας, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην 21η Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεση Hermes Expo, που θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαρτίου έως 03 Απριλίου του 2012 στο Ατλάντικ Σίτυ των ΗΠΑ, όπου ο Νομός Χαλκιδικής θα είναι η «Τιμώμενη περιοχή του κόσμου στις ΗΠΑ για το έτος 2012».
Με τη συμμετοχή της Χαλκιδικής, μέσω του Επιμελητηρίου της, στην έκθεση Hermes Expo στις ΗΠΑ, δίνεται η δυνατότητα στον Χαλκιδικιώτη επιχειρηματία να ενισχύσει τις εξαγωγές του στα τοπικά προϊόντα και να αναδείξει το τουρισμό.
Στη δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας, όπου η ανάγκη προώθησης των Ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων της Ελλάδας στην Αμερική και γενικότερα στο εξωτερικό, καθώς και η ανάγκη προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων και επενδύσεων στη χώρα μας είναι επιβεβλημένη, ανοίγονται νέοι δρόμοι ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα με στόχο τη σύναψη σημαντικών εμπορικών συμφωνιών.
Το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής καλύπτοντας εξολοκλήρου το κόστος ενοικίασης και κατασκευής ενός περιπτέρου 70m² στην έκθεση Hermes Expo, επιζητά την συνεργασία με τα μέλη του για να μπορέσει να αναπτύξει την εξωστρέφεια της Χαλκιδικής και της Ελλάδας γενικότερα, ανοίγοντας νέους δίαυλους επικοινωνίας για νέες ευκαιρίες, δημιουργώντας σταθερές προϋποθέσεις για ένα ευοίωνο μέλλον.

Κάτι αντίστοιχο προσπαθούμε να επιτύχουμε και με την ίδρυση μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου στη Μόσχα, όπου σε συνεργασία με άλλα δύο Επιμελητήρια, των Σερρών και της Καβάλας, αποβλέπουμε στη σύναψη εμπορικών συμφωνιών με επιχειρήσεις της Ρωσίας καθώς και την γνωστοποίηση, την προώθηση & την ανάπτυξη των πωλήσεων Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Ρωσική αγορά.
Επιπλέον η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga της Γερμανίας, από 8 έως 12 Οκτωβρίου 2011, αποβλέπει και αυτή στην τόνωση της αγοράς και στην προώθηση των προϊόντων της Χαλκιδικής.
Όλες αυτές οι δράσεις και οι συμμετοχές μας, αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Πρόεδρος και η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στέκονται αρωγοί και είναι πάντα δίπλα στον επαγγελματία και επιχειρηματία.

Στόχος μας είναι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάληψη νέων δράσεων και πρωτοβουλιών, προς όφελος πάντα των μελών μας , αλλά και της κοινωνίας της Χαλκιδικής γενικότερα.

Με εκτίμηση,

Γκιλής Γεώργιος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: