Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Hμέρα αιμοδοσίας από το επιμελητήριο

Πραγματοποιήθηκε στα Νέα Μουδανιά η αιμοδοσία που προγραμμάτισε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για τη δημιουργία τράπεζας αίματος.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο δημοτικό θέατρο της πόλης με αυξημένη συμμετοχή τόσο των μελών του όσο και άλλων εθελοντών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιώργο Γκιλή, υπήρχαν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το.....
προηγούμενο διάστημα. «Ο αριθμός αυτός ξεπεράστηκε πολύ νωρίς, δεν περιμέναμε τέτοιο ενδιαφέρον, ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους για την κίνηση αυτή, είναι μια προσφορά προς το συνάδελφο-συνάνθρωπο.
Η συμμετοχή σε μια διαδικασία αιμοδοσίας ουσιαστικά είναι ένα κοινωνικό αγαθό, δείχνουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη στο συνάνθρωπο.
Κανείς δεν ξέρει πότε θα βρεθεί στην ανάγκη και πότε θα χρειάζεται αίμα για αυτό πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα» τόνισε ο κ. Γκιλής.
Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν τόσο η πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών Χαλκιδικής Όλγα Παπαμέτη όσο και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών Αναστάσιος Δαμάσκος.
Η κ. Παπαμέτη ευχαρίστησε όλους και όλες που διέθεσαν το χρόνο τους για να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία τονίζοντας ότι είναι ένα πολύτιμο δώρο από τον άνθρωπο στον άνθρωπο. Ο κ. Δαμάσκος επεσήμανε ότι οι έμποροι, οι επαγγελματίες δείχνουν την ανθρωπιά, την ευαισθησία τους, καταστάσεις που ευτυχώς δεν επηρεάζονται από τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Χαλκιδικής την προσπάθεια στήριξαν ενεργά το Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών Χαλκιδικής, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Νέων Μουδανιών, Νέας Καλλικράτειας, Νέας Τρίγλιας, Νέων Πλαγίων, ο Επαγγελματικός Σύλλογος Νέων Φλογητών, ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Καλαμαριάς - Κασσάνδρας Χαλκιδικής και ο Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Χαλκιδικής.
Ο κ. Γκιλής ευχαρίστησε θερμά όλους και όλες που προσήλθαν στην εκδήλωση και αφιέρωσαν ελάχιστα λεπτά από το χρόνο τους. Η προσπάθεια θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τόσο στον Πολύγυρο όσο και στη Βόρεια Χαλκιδική προκειμένου να εξυπηρετηθούν και να ικανοποιηθούν οι συνάδελφοι που δραστηριοποιούνται εκεί.
Συνολικά από την αιμοδοσία της Κυριακής 24 Ιουλίου συγκεντρώθηκαν περίπου 40 φιάλες αίματος που δημιουργούν ουσιαστικά την τράπεζα αίματος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: