Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΞΕΝΟ

Επίσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής πραγματοποίησε ο Γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Κος Wolfgang Hoelscher Obermaier όπου και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιώργο Γκιλή και τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο .

Ακολούθως ο Γερμανός διπλωμάτης επισκέφθηκε το επιμελητήριο όπου
ο πρόεδρος Γιώργος Γκιλης τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του για την Χαλκιδική και τον ενημέρωσε για τις δράσεις του φορέα.
Του εξέθεσε τα πλεονεκτήματα που έχουν τα προϊόντα της Χαλκιδικής αλλά και τα .....τουριστικά καταλύματα ,τουριστικά γραφεία και τα κάμπινγκ του νομού μας.

Ο κ. Γκιλής επεσήμανε ότι ο διπλωμάτης έδειξε ενδιαφέρον για
τα τοπικά προϊόντα και επανέλαβε ότι στόχος του επιμελητηρίου είναι να αυξηθούν όσο γίνεται περισσότερο οι εξαγωγές του νομού.
Έτσι ζητήσαμε επαφή με μεγάλες γερμανικές αλυσίδες καταστημάτων, ώστε να έρθουν εδώ εκπρόσωποι τους προκειμένου να τους δείξουμε τα προϊόντα μας
Παράλληλα ζητήσαμε να μας προταθούν περιοχές της Γερμανίας στις οποίες να μεταβούμε και να κάνουμε εβδομάδα προβολής και γευσιγνωσίας των προϊόντων μας .

Επίσης, σαν Επιμελητήριο θα συμμετέχουμε στην 2η Γερμανοελληνική συνάντηση, (DGVII), που θα γίνει αρχές Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.
Μέσα από αυτή την συνάντηση, ελπίζω να αντλήσουμε λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν την Χαλκιδική.
Εκτιμώ, ότι θα ευδοκιμήσουν εμπορικές συνεργασίες το επόμενο διάστημα επεσήμανε ο κ. Γκιλής.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου τόνισε παράλληλα ότι παρά την οικονομική κρίση το ισοζύγιο των εξαγωγών έχει θετικό πρόσημο και πρέπει αυτήν την ανοδική πορεία να τη στηρίξουν οι επιχειρηματίες αλλά και όλοι οι φορείς για την περαιτέρω πορεία της η οποία θα ενισχύσει την εθνική και τοπική οικονομία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: