Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Μέτρα της Τροχαίας λόγω Δεκαπενταύγουστου

Λόγω του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, από 12 έως 21-8-2011, λαμβάνονται από την Τροχαία Χαλκιδικής αυστηρά μέτρα οδικής επιτήρησης, με σκοπό την εξασφάλιση ομαλής και ακίνδυνης κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, στην εθνική και στις επαρχιακές οδούς Κασσάνδρας και Σιθωνίας.
Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών ισχύει κατά...... τις ημέρες:
Παρασκευή (12-8-2011)
Ώρες 16:00΄ - 22:00΄ (ρεύμα εξόδου)
Δευτέρα (15-8-2011)
Ώρες 16:00΄ - 23:00΄ (ρεύμα εισόδου)
Παρασκευή (19-8-2011)
Ώρες 16:00΄ - 21:00΄ (ρεύμα εξόδου)
Κυριακή (21-8-2011)
Ώρες 15:00΄ - 22:00΄ (ρεύμα εισόδου)

Oι οδηγοί των οχημάτων και οι πεζοί, κατά τις μετακινήσεις τους, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν με σχολαστικότητα τους κανόνες κυκλοφορίας.
Ιδιαίτερα οι οδηγοί των οχημάτων θα πρέπει, κατά την οδήγηση, να προσέχουν τα παρακάτω, ώστε να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία:
Να μην οδηγούν όταν έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
• Να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα και να προσαρμόζουν αυτή ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες του δρόμου.
• Να χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας και οι οδηγοί / επιβάτες των δικύκλων το προστατευτικό κράνος.
• Να συγκρατούν με σύστημα κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τα μικρά παιδιά (ειδικά καθίσματα, ζώνες ασφαλείας κ.λπ.).
• Να μην πραγματοποιούν αντικανονικά προσπεράσματα και να αποφεύγουν την επικοινωνία με κινητά τηλέφωνα, διότι αποσπάται η προσοχή.
• Μέσα στην πόλη, που η κίνηση των οχημάτων μειώνεται αισθητά κατά τις ημέρες των εορτών, να είναι πολύ προσεκτικοί και να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, γιατί παρατηρείται αύξηση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Όσον αφορά τους πεζούς, αυτοί δεν πρέπει να παραβιάζουν τους σηματοδότες, να διασχίζουν το οδόστρωμα στα σημεία όπου υπάρχουν διαβάσεις και, όπου δεν υπάρχουν αυτές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: