Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

8ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛH - Κυριακή 23 Οκτωβρίου

afissa_perasma11.gifΤο 8ο πέρασμα του όρους Δραγουντέλη θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου. Αυτή η περιβαλλοντική εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και διοργανώνεται  από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.

Σκοπός  της διοργάνωσης είναι  να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει το Δραγουντέλη, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό μας πλούτο και το..... φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Παράλληλα, στόχος είναι η συνάντηση ανθρώπων με κοινές περιβαλλοντικές ευαισθησίες και η επαφή τους με την παράδοση του τόπου και την πολιτιστική κληρονομιά του, με επίκεντρο τον  παραδοσιακό οικισμό του Δραγουντέλη, τον Παρθενώνα.

Στο 8ο Πέρασμα Δραγουντέλη θα υπάρχουν έξι (6) περιπατητικές διαδρομές, μία (1) ποδηλατική και μία (1) για άλογα.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:.........
-    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΙΘΩΝΙΑΣ: Τηλ. 23753 50109 Fax: 23750 22466
-    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΑΡΘΕΝΩΝ»: Τηλ. : 6948076521
-    ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΠ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
-    Στο site του Δήμου Σιθωνίας: www.dimossithonias.gr
-------------------------------------
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ
 
odigies.gif
dasos.jpgΣτο τέλος των διαδρομών, γύρω στις 13.00 μ.μ, με επίκεντρο την πλατεία του Παρθενώνα, στον οποίο καταλήγουν όλες οι διαδρομές, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα για  τους συμμετέχοντες.
-    Σε όλες τις διαδρομές θα υπάρχουν συγκεκριμένες στάσεις ανεφοδιασμού που επισημαίνονται στο χάρτη, ο οποίος συνοδεύει το παρόν.
-    Οι διαδρομές  θα καλύπτονται ιατρικά από ασθενοφόρα και γιατρούς με φαρμακευτικό υλικό. Συνιστάται πάντως η προσοχή σε άτομα που έχουν προβλήματα υγείας καθώς και σε  όσους είναι αλλεργικοί στο τσίμπημα μελισσών ή άλλων εντόμων.
-    Θα υπάρχουν  αυτοκίνητα άμεσης επέμβασης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να τηλεφωνούν για οποιοδήποτε πρόβλημα στα κάτωθι τηλέφωνα:
-    Αντιδήμαρχος κ. Ψηλογιάννης Γεώργιος, 6983337263.
-    Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Παρθενών κ. Στέλλα Μαργαρίτη, 6948076521 Ιδρυτικά μέλη: κ. Βασίλης Μάντσιος, 6947423779,  κ. Αθανασία Καρανικόλα 6978995058

Η αποχώρηση των περιπατητών προς τις αφετηρίες τους θα γίνει μετά το πέρας των εκδηλώσεων στον Παρθενώνα, μεταξύ 3 και 5 το απόγευμα.
Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αναχωρήσει από το χώρο της εκδήλωσης πριν ή μετά την καθορισμένη ώρα να φροντίσει να έχει δικό του μέσο μετακίνησης.
Όσον αφορά στην Ποδηλατική Διαδρομή, η οργανωτική επιτροπή σε περίπτωση βλάβης κάποιου ποδηλάτου δεν αναλαμβάνει την επισκευή του παρά μόνο την μεταφορά του.


Σας ευχόμαστε να χαρείτε τη διαδρομή που επιλέξατε!

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

map_perasma.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: