Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αυστραλία: Οι Κύπριοι της χώρας στο πλευρό της Ελλάδας

Με πνεύμα συνεργασίας και συναίσθηση ευθύνης για τον ρόλο των Συντονιστικών Επιτροπών Κυπριακού Αγώνα, πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Συνέδριο της ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Α., στο οίκημα της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτόριας.
Ακολούθησε το Ετήσιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας ενώ ταυτόχρονα συνεδρίαζε η Νεολαία των Κυπριακών Κοινοτήτων.
Πριν τη λήξη των εργασιών εγκρίθηκε ψήφισμα συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό, που.....
εύχεται σύντομη λύση των προβλημάτων του και προτρέπει τους πάντες να χρησιμοποιούν ελληνικά και κυπριακά προϊόντα.
Το ψήφισμα θα σταλεί στον πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας και στον πρέσβη της στην Καμπέρα.
Ο πρόεδρος της ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Α., σε σύντομη αναφορά, παρουσίασε τις αυστραλιανές θέσεις στο Κυπριακό, τις προσπάθειες της ξένης προπαγάνδας και τον αγώνα της ομογένειας.
Αναγνώρισαν επίσης την αγωνιστικότητα και τη δράση ολόκληρου του Ελληνισμού, ως και τη σημαντική προσφορά των ελληνικών ΜΜΕ.
Ο Ύπατος Αρμοστής ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις, την πορεία των συνομιλιών, τις συγκλίσεις και αποκλίσεις, τις υπαναχωρήσεις της άλλης πλευράς και τις εντυπώσεις των επισκεπτών μας στην Αυστραλία. Ανέφερε, επίσης, τα σχέδια για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και των υδρογονανθράκων.
Πριν τη λήξη του Συνεδρίου της ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Α. εγκρίθηκε ψήφισμα προς τις αυστραλιανές αρχές για να τις ενημερώσουν και να ζητήσουν την αρωγή τους, όπως και όλων των χωρών που μπορούν να επηρεάσουν και να διευκολύνουν την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού.
 agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: