Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ως εδώ! Δεν αρκεί η παραίτηση Γερουλάνου

Στην εξαθλιωμένη Ελλάδα του 2012 δεν προστατεύονται ούτε τα ιστορικότερα μνημεία και κειμήλια της χώρας, τα «χρυσαφικά της»... 
 Η κληρονομιά των προγόνων μας από το πέρασμα των αιώνων. Δεν προστατεύονται πια τα σύμβολα και τα «σημάδια του χρόνου» που αποτελούν μνημεία του ελληνικού και του παγκόσμιου πολιτισμού.
 Η σημερινή ληστεία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας είναι πλήγμα τεραστίων διαστάσεων για την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της χώρας, και...
μόνο η παραίτηση του κ. Παύλου Γερουλάνου δεν αρκεί...

Η φύλαξη των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας δεν είναι ούτε καν υποτυπώδης, λόγω των αυστηρών μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί με τα δύο Μνημόνια. Οι φύλακες των Μουσείων είτε ζουν πια στα όρια της φτώχειας είτε έχουν απολυθεί.

Ο ελληνικός λαός είναι αγανακτισμένος, απογοητευμένος και οργισμένος με την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και η προστασία των πολιτιστικών της μνημείων και αγαθών.
Υπεύθυνοι είναι αυτοί που μας οδήγησαν στον οικονομικό μαρασμό που πλήττει καίρια την κορωνίδα της εξωστρέφειας μας και της εθνικής μα υπερηφάνειας, τον ελληνικό πολιτισμό.

Αυτοί οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την απώλεια της πολιτιστικής και εθνικής μας κληρονομιάς.

Δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι!
Η παραίτηση
 Στη διάθεση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, έθεσε, την παραίτησή του, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, το πρωί της Παρασκευής.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γελουνάνος βρίσκεται καθ' οδόν για την αρχαία Ολυμπία.

Όπως έγινε γνωστό, δύο άνδρες με κουκούλες, εισέβαλαν στο μουσείο και υπό την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τη φύλακα. Οι άνδρες με σπαστά ελληνικά ζήτησαν από την υπάλληλο στεφάνια και γραμματόσημα. Όταν εκείνη τους απάντησε ότι δεν υπάρχουν τέτοια εκθέματα στο μουσείο, οι δράστες την έδεσαν και τη φίμωσαν και στη συνέχεια άρχισαν να σπάζουν τις γυάλινες προθήκες, αφαιρώντας κυρίως χάλκινα και πήλινα εκθέματα.

Εν συνεχεία αφαίρεσαν από τις προθήκες του Μουσείου περίπου 60-65 αντικείμενα και διέφυγαν. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών.

Διεθνώς... ρεζίλι!

Η ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία βρίσκεται στην κορυφή της ειδησεογραφίας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται, επίσης, στην παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.
«Ένοπλοι ληστές έκλεψαν δεκάδες αντικείμενα από μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία -τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων» αναφέρει το BBC, λέγοντας ότι το μουσείο είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας.

«Ληστές εισέβαλαν σε μουσείο στην Ολυμπία, τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, έδεσαν και φίμωσαν τη φύλακα, κλέβοντας αντικείμενα» αναφέρει το CNN, επικαλούμενο την αστυνομία.

«Ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του, όταν ένοπλοι ληστές έκλεψαν περισσότερα από 60 αρχαία αντικείμενα σε μουσείο στην Ολυμπία, σύμφωνα με αξιωματούχους» αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


«Οι ελληνικές Αρχές δηλώνουν ότι μεγάλη ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας» αναφέρει η Washington Post.
epikaira.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: