Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Εξαγορά του συνόλου της οικίας Στ. Κότσιανου από το Δήμο Πολυγύρου

Υπογράφηκαν τα συμβόλαια εξαγοράς και του υπόλοιπου τμήματος της οικίας Στέφανου Κότσιανου, μεταξύ του Δήμου Πολυγύρου και των κληρονόμων του αείμνηστου διαθέτη.
Ως γνωστόν με τη διαθήκη του ο αείμνηστος Σ. Κότσιανος κληροδοτούσε το μεγαλύτερο τμήμα της οικίας στο δήμο με σκοπό τη δημιουργία μουσείου. Με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας αποφάσισε την εξαγορά και του υπόλοιπου τμήματος του αρχοντικού για να είναι ευκολότερη η συντήρηση  αποκατάσταση και....
ανάδειξη του. «Ήταν ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας του Πολυγύρου. Η δημοτική αρχή κατόρθωσε να αγοράσει ολόκληρο το ακίνητο και έτσι πλέον μπορεί να προχωρήσει στην αποκατάσταση του και τη δημιουργία του μουσείου, που ήταν και η επιθυμία του δωρητή» τόνισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πολυγύρου Δημήτρης Ζαγγίλας, μιλώντας στη XTV.
Εκπονείται μελέτη για κατάθεση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Σύμφωνα με το δήμαρχο Πολυγύρου Αστέριο Ζωγράφο, ήδη ετοιμάζεται μελέτη, δωρεάν από το μηχανικό κ. Καραμάνο, ο οποίος ήταν και ο συγκληρονόμος της οικίας. «Το αρχοντικό παρουσιάζει δομικά προβλήματα και απαιτούνται άμεσα παρεμβάσεις προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο και να γίνει επισκέψιμο το κτίριο» τόνισε ο δήμαρχος. Παράλληλα ο κ. Ζωγράφος ενημέρωσε ότι ήδη έχει κατατεθεί πρόταση στην «Κοινωνία της πληροφορίας» για χρηματοδότηση με 300.000ευρώ της ψηφιοποίησης του αρχείου του αείμνηστου δωρητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: