Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

«Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στο Δήμο Σιθωνίας


Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε η συλλογικότητα και η αφύπνιση της κοινωνικής μας συνείδησης είναι σημαντικότερες από ποτέ!
Σε πείσμα των καιρών, η εκστρατεία καθαρισμού ακτών, βυθού και άλλων φυσικών περιοχών «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», έρχεται πιστή στο ετήσιο ραντεβού της για να συμβάλει στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας και να....
«συστρατεύσει» πολίτες, θεσμικούς και άλλους φορείς για τη διαφύλαξη του πολύτιμου φυσικού μας πλούτου.
Στην εκστρατεία δήλωσαν συμμετοχή 285 φορείς από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Σιθωνίας. Σήμερα το πρωί σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Νικήτης και την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο Σίθων» πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλίας της Νικήτης. Ο αρχικός προγραμματισμός για καθαρισμό της ακτής του Αϊ Γιάννη άλλαξε, καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων το βράδυ της Δευτέρας ήταν αδύνατη η πρόσβαση στην ακτή.
Μαθητές, καθηγητές και εθελοντές έδωσαν το πρωί ραντεβού στην παραλία της Νικήτης. Εκεί, ο Δήμος Σιθωνίας τους εφοδίασε με γάντια και σάκους απορριμμάτων και ξεκίνησαν να «χτενίζουν» την παραλία καθαρίζοντάς την από τα σκουπίδια, μέχρι την περιοχή του Αϊ- Γιώργη. Στο τέλος μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες νερά και χυμοί και δόθηκε ραντεβού και τον επόμενο καθαρισμό μιας άλλης ακτής στην ευρύτερη περιοχή.
Ο δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν σ΄ αυτήν την περιβαλλοντική δράση και τόνισε ότι σήμερα οι μαθητές έδωσαν μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας σε όλους.
Η Πανελλαδική Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» διοργανώνεται φέτος για 17η συνεχή χρονιά από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, τελεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/ MAP) και υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω.).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: